Yörük TTZA, Cumhurbaşkanlığı envanterinde!

Segmentindeki diğer araçlardan daha hızlı olan Nurol Makina Yörük taktik tekerlekli zırhlı araç, Türkiye’de ilk olarak EGM Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı envanterine girdi.

Yörük TTZA, Cumhurbaşkanlığı envanterinde!
Yayınlama: 30.05.2023
A+
A-

Nurol Makina tarafından üretilen Yörük taktik tekerlekli zırhlı araç, Türkiye’de önemli bir başarıya imza attı. EGM Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı envanterine giren Yörük, güvenlik güçlerimize düşük ağırlığı ve yüksek koruma özellikleri ile en zorlayıcı ve asimetrik tehditler karşısında operasyonel üstünlük ve yüksek esneklik sağlayacaktır.

Yörük TTZA, Cumhurbaşkanlığı envanterinde!

İKİ FARKLI TÜRDE KULLANILIYOR

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı’nın güvenliğini sağlamakla görevli birim olan EGM Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı’nda çeşitli görevlerini yerine getirebilmek için farklı türlerde araçlar kullanmaktadır. Bu birimin envanterinde Nurol Makina Ejder Yalçın ve Otokar Cobra gibi çeşitli zırhlı araç modelleri bulunmaktadır.

Nurol Makina uzun yıllardır Afrika pazarına önemli ihracat faaliyetlerinde bulunuyordu. Ejder Yalçın zırhlı aracı ile pazarda önemli bir aktör haline gelen Nurol Makina, Ejder Yalçın’dan sonra Yörük 4×4 ile de pazardaki payını arttırmaya ve konumunu korumaya devam ediyor. Son olarak Yörük 4×4 zırhlı aracının Çad’a ihraç edildiği iddia edilmişti. Yakın zaman önce de çeşitli kaynaklarca dile getirilen husus son olarak Çad sokaklarındaki 3 adet Yörük 4×4 aracının geçiş görüntüleri ile tekrar ifade edildi.

Yörük TTZA, Cumhurbaşkanlığı envanterinde!

SEGMENTİNDEKİ DİĞER ARAÇLARDAN DAHA HIZLI

Nurol Makina’nın en yeni tasarım olan Yörük 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, V şeklindeki monokok bir gövdeye sahiptir. Yeni nesil bir araç olan Yörük 4X4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, ölçeklenebilir kompozit malzeme zırhının mükemmel bir kombinasyonunu temsil ediyor. Ayrıca, segmentindeki diğer araçlara kıyasla daha yüksek hız ve üstün koruma özellikleri sayesinde Yörük Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı VIP konvoylarında koruma aracı olarak uygundur.

YÖRÜK 4×4 Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracı, emniyet güçlerinin ve askeri birliklerin kullanımı için tasarlanmıştır. YÖRÜK 4×4’ün modüler tasarımı sayesinde yüksek yoğunluklu çatışma ortamlarında, muharip, personel taşıyıcı, hava savunma ve keşif gibi operasyonlar için geniş bir kullanım alanı sunmaktadır.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş