Apple, iPhone 12 skandalı için harekete geçti!

Fransa’daki yasak ile gündeme gelen Apple, radyasyon endişelerini çözmek için iPhone 12 için yazılım güncellemesi yayınlama kararı aldı.

Apple, iPhone 12 skandalı için harekete geçti!
Yayınlama: 16.09.2023
A+
A-

Apple, iPhone 12 için bir yazılım güncellemesi ile Fransa’nın radyasyon gözlemcisinin endişelerini gidermek için girişimlere başladı. Bu haftanın başlarında Fransız ajansı, iPhone 12’nin radyasyon seviyelerini ihlal ettiğini duyuran bir açıklama yayınladı.

Ayrıca Apple’a iPhone 12 satışlarını durdurması ve mümkün olan en kısa sürede bir düzeltme yayınlaması gerektiğini söyledi. Apple yaptığı açıklamada;

“Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan protokole uyum sağlamak için Fransa’daki kullanıcılar için bir yazılım güncellemesi yayınlayacağız. Bir Apple sözcüsü Reuters, AFP ve Euronews’e yaptığı açıklamada iPhone 12’nin Fransa’da satışa sunulmaya devam etmesini dört gözle bekliyoruz. Bu, Fransız düzenleyiciler tarafından kullanılan belirli bir test protokolüyle ilgilidir ve bir güvenlik endişesi değildir.” dedi.

Apple, iPhone 12 skandalı için harekete geçti!

RADYASYON DEĞERİ (SAR) NEDİR?

Bir telefon üreticisi yeni bir telefon çıkardığında, ANFR laboratuvarlarında çeşitli Özgül Soğurma Oranlarını (SAR) ölçer. Dünya çapında farklı radyasyon ajansları vardır ve bu, donanım üreticileri için ortak bir süreçtir.

Örneğin, Avrupa Birliği insan vücudunun 10 gr doku üzerinde 2W/kg’dan fazla radyasyon almaması gerektiğini söylemektedir. Bu, telefonunuzu kulağınıza tuttuğunuzda başınıza ne olduğunu taklit etmenin bir yolu olarak kullanılıyor.

Fransızlar bu sefer de cihazın uzuvlara etkisini araştırıyor!

Apple iPhone 12 ile bu eşiğin altında kalırken, ANFR uzuvlar için başka bir emilim oranını izliyor. Fransız ajans bu kez telefonunuzu tutarken elinize ya da telefonunuz pantolonunuzun cebindeyken bacağınıza ne olduğunu anlamaya çalışıyor.

Apple, iPhone 12 skandalı için harekete geçti!

İPHONE 12’NİN SAR DEĞERİ GEREĞİNDEN FAZLA ÇIKTI

Bu durumda ANFR, 4 W/kg sınırının üzerinde olan 5,74 W/kg SAR ölçmüştür.

Birçok uzman iPhone 12’nin hala bazı ciddi riskler oluşturan radyasyon sınırının çok altında olduğunu söylese de Apple’ın kuralları çiğnediği için düzenleme yapması gerekecek.

İKİ ÜLKE DAHA İNCELEMELERE BAŞLAMIŞTI.

Fransa’nın radyasyon nedeniyle satışları askıya almasının ardından Belçika ve Hollanda’da Apple’ın iPhone 12’si için inceleme başlattı.

Belçika’nın dijital ekonomiden sorumlu bakanı, Fransa’nın radyasyona maruz kalma sınırlarının ihlal edildiği gerekçesiyle satışların durdurulmasını emretmesinin ardından telekomünikasyon düzenleyicisinden Apple’ın iPhone 12’siyle bağlantılı potansiyel sağlık risklerini analiz etmesini isteyeceğini söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş