Meta, üçüncü kez işen çıkarmalara hazırlanıyor!

Meta, Verimlilik Yılı” adı altında Kasım ayından bu yana 21.000’den fazla kişiyi işten çıkardığını açıkladı. Şirketin son olarak İrlanda ofisinden yaklaşık 500 kişiyi işten çıkarmaya hazırlandığı belirtildi.

Meta, üçüncü kez işen çıkarmalara hazırlanıyor!
Yayınlama: 27.05.2023
A+
A-

Meta, şirketin “verimlilik yılı” kapsamında yeni bir işten çıkarma turuna başladı. Son işten çıkarmalar, ilk olarak Mart ayında duyurulan bir dizi kesintinin üçüncü turu. Şirket, üç tur boyunca toplam 10.000 kişiyi işten çıkarmayı beklediğini söyledi.

Son turdan tam olarak kaç işçinin etkilendiği belli değil, ancak işten çıkarmalar bir kez daha ağırlıklı olarak mühendislik dışı rollerde olacağı öngörülüyor. Şimdiye kadar pazarlama, iletişim ve işe alma alanlarda işten çıkarmalar yaşanmıştı.

Bu doğrultuda Meta ayrıca, ülkedeki işgücünün yaklaşık yüzde 20’si olan İrlanda ofisinden yaklaşık 500 kişiyi işten çıkarmayı düşündüğü iddia edildi.

Meta, üçüncü kez işen çıkarmalara hazırlanıyor!

“VERİMLİLİK YILI” ÇOK DA VERİMLİ GİTMİYOR

Meta, kesintiler hakkında yorum yapmaktan kaçınırken bir sözcü tarafından Zuckerberg’in geçtiğimiz aylarda 11 bin kişinin işten çıkarmayla ilgili yaptığı açıklamada “Meta tarihinde yaptığımız en zor değişikliklerden bazıları ve ileride ihtiyacımız olan şeyler” ifadelerine yer verdiği iddia edildi.

Şirket daha önce 11 bin kişiyi işten çıkarma turu düzenlediğini çalışanlarla paylaşmıştı. Mesajda, “ekonomik koşulların gelirlerimizin beklenenden çok daha düşük olmasına neden olduğu” bilgisi yer alıyordu.

Zuckerberg, “Verimlilik Yılı” adı altında yaptığı açıklamada “İşe alımı yavaşlatmanın, yönetim yapımızı düzleştirmenin, şirketimizin teknik yüzdesini artırmanın ve projelere daha titizlikle öncelik vermenin işimizin hızını ve kalitesini iyileştireceğine inanmaya devam ediyorum” dedi.

TOPLAM İŞTEN ÇIKARMA SAYISI 21 BİN KİŞİYE ULAŞTI

Son işten çıkarmalarla birlikte Meta’nın geçtiğimiz Kasım ayından bu yana işten çıkardığı toplam çalışan sayısı yaklaşık 21.000’e ulaştı.

Meta’nın işten çıkarmaları sektördeki en yüksek rakamlar arasında yer alsa da, son birkaç ay içinde işten çıkarma yapan tek teknoloji şirketi olmaktan çok uzak. Amazon, Google, Microsoft ve diğer teknoloji şirketleri de yılbaşından bu yana işgücünü önemli ölçüde azalttı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş