Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e uyarı gibi mesaj: Hiçbir liderin bu masayı dağıtmaya hakkı yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Lideri Meral Akşener arasındaki kriz iddialarıyla ilgili katıldığı televizyon programında konuşan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı. Davutoğlu, “Altılı Masa’yı beraber kurduk, hiçbir iki liderin, üç masayı bu masayı dağıtmaya hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım.” dedi.

Davutoğlu’ndan Kılıçdaroğlu ve Akşener’e uyarı gibi mesaj: Hiçbir liderin bu masayı dağıtmaya hakkı yok
Yayınlama: 28.12.2022
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na YSK üyelerine hakaretten verilen hapis cezasıyla birlikte Altılı Masa’da kriz olduğuna yönelik iddiaları alevlendirdi. Saraçhane’ye giderek İmamoğlu’nun yanında duran İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’le CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu arasında problem patlak verdiği öne sürüldü.

“HİÇBİR İKİ LİDERİN MASAYI DAĞITMAYA HAKKI YOK”

Habertürk Tv’de Kübra Par’ın Açık ve Net programında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Altılı Masa’yı sadece Kılıçdaroğlu ve Akşener’in kurmadığını belirten Davutoğlu, “Altılı Masa’da her birimiz ellerinde ne varsa masaya koyuyor. Altılı Masa’yı beraber kurduk, hiçbir iki liderin, üç masayı bu masayı dağıtmaya hakkı yok derim. Gerekirse bu gece giderim, neredelerse birlikte yola çıktık, varsa sıkıntı konuşalım, tartışalım. Hatta yüksek sesle konuşalım. Altılı Masa ortak üründür. Sayın Kılıçdaroğlu ile sayın Akşener değil hepimiz birlikte yaptık. Hepimiz emek verdik. En önemlisi toplumda umut oluşturmuşuz, bu umudu dağıtmaya hiçbirimizin hakkı yok” ifadelerini kullandı.

“BİR UZLAŞMAZLIK DA ÇIKABİLİR AMA ÇÖZERİZ”

Davutoğlu sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bu meseleyi kendi doğası içinde yanlış bir yere gitmesine asla izin vermeyiz. Bir uzlaşmazlık da çıkabilir ama çözeriz. Bu masa 1 yıl içinde 200 yıllık modernleşme tarihinde gerçekleşmemiş bir şeyi yaptı. Türkiye üçlü koalisyonlar, milliyetçi cepheler de gördü. Hangi işbirliği seçim öncesinde 84 maddelik anayasa reformunu masanın üstüne koydu?”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş