Yunan medyasından sitem dolu itiraf: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!

Savunma sanayisinde ilk 100’e giren Türk şirketi 4’e yükselmesinin ardından Yunanistan’ın en radikal internet sitesi Pentapostagma; “Türkler dünyanın en iyileri arasında biz ise başlangıç seviyesindeyiz” ifadelerini kullandı.

Yunan medyasından sitem dolu itiraf: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!
Yayınlama: 08.08.2023
A+
A-

Yunanistan’ın en radikal savunma sitesi Pentapostagma, Savunma sanayisi şirketleri arasında ilk 100 e giren dört Türk şirketin başarısını sitemli bir şekilde gündemine taşıyarak “Türkler dünyanın en iyileri arasında biz ise başlangıç seviyesindeyiz” ifadelerini kullandı.

“TÜRKİYE’DE SAVUNMA SANAYİİ NE YAZIK Kİ BİZİM İÇİN DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA YER ALACAK SEVİYEDE”

Türkiye’nin savunma sanayisindeki başarılarını kabullenen Yunan medyası, ifadelerinde sürekli “ne yazık ki” açıklamasını yapmak zorunda kaldı.

Haberde; “ülkemizde savunma sanayii henüz başlangıç aşamasındayken, komşumuz Türkiye’de savunma sanayii, ne yazık ki bizim için dünyanın en iyileri arasında yer alacak seviyededir” ifadelerine yer verildi.

Yunan medyasından sitem dolu itiraf: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!

Gururla takip ettiğimiz gelişmelerden biri olan “Defense News Top 100” listesinde yer alan Türk şirketlerinin sayısı dörde yükseldi.

Amerikan “Defense News” dergisi, savunma satışlarına göre 2023 yılı için dünyanın en büyük 100 savunma şirketinin listesini yayınladı.

Listede yer alan Türk savunma sanayi şirketlerinin sayısı 2022’de üç iken dörde yükseldi.

Geçen yıl 49. sırada yer alan Askeri Elektronik Sanayii (ASELSAN), bu yıl 47. sırada yer alarak ciro bazında Türkiye’nin en büyük şirketi olmaya devam ediyor.

Geçen yıl 67. sırada yer alan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş. (TUSAŞ) bu yıl 58. sıraya yükselmiştir.

Geçtiğimiz yıl 86. sırada yer alan ROKETSAN, bu yıl listede 80. sırada yer alıyor.

Askeri Fabrikalar ve Tersaneler Yönetimi A.Ş. (ASFAT) ilk kez Defense News Top 100 listesinde yer aldı ve 100. sırada yer aldı.”

Yunan medyasından sitem dolu itiraf: Ne yazık ki Türkler dünyanın en iyileri arasında!

TÜRK İHA’LARIN ABD BASININDA GENİŞ YANKI UYANDIRMASINA DEĞİNDİLER

Giderek gelişmekte olan Türk İHA’larının ABD’nin radarında olduğunu belirten Pentapostagma, “Bu arada Türk savunma sanayinin gururu olan insansız hava araçları ve silahlı insansız hava araçları Amerika Birleşik Devletleri’nde basına konu oluyor.

Amerikan Business Insider dergisi, Körfez ülkelerinin Türk insansız hava araçlarına artan ilgisini araştırdı ve Bayraktar TB2’nin yükselişine ilişkin dikkat çekici bir analiz yayınladı.

Haberde Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’nin Türk yapımı insansız hava araçları ve silahlı dronlarla ilgilendiği belirtiliyor.” diye yazdı.

KÖRFEZ ÜLKELERİNİN TÜRK İHA’LARINA YÖNELDİĞİNİ YAZDILAR

Türkiye’nin Orta Doğu’daki komşularıyla savunma ürünleri ticaretini artırdığı belirtiliyor.

Business Insider’ın haberine göre Körfez ülkeleri sadece birkaç yıl içinde Türk insansız hava araçlarının en büyük alıcıları haline geldi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş