Türk Telekom’dan siber güvenlikte yerliliğe destek

Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç:
– “Türk Telekom olarak yeni ürün ve hizmetlerimizle 360 derece güvenlik hizmetleri sunarak ülkemizin verisini koruyoruz”

Türk Telekom’dan siber güvenlikte yerliliğe destek
Yayınlama: 28.11.2022
A+
A-

İSTANBUL (AA) – Türk Telekom, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin 30 Kasım-2 Aralık'ta düzenleyeceği Siber Güvenlik Haftası'nda, siber güvenlik ürünleriyle yer alacak.

Türk Telekom'dan yapılan açıklamaya göre, şirketin “Uluslararası Siber Savaş ve Güvelik Konferansı ve Milli Siber Güvenlik Fuarı” ana sponsoru olduğu hafta kapsamında, siber güvenlik alanında birçok konu masaya yatırılacak.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Yusuf Kıraç, siber güvenliğin artık ulusal güvenlik stratejilerinde de ele alınan bir kavram haline geldiğini bildirdi.

Kıraç, “Özellikle ülkeler; kritik altyapılarına karşı siber saldırıları önlemek, siber saldırılara karşı ulusal güvenlik açıklarını azaltmak ve siber saldırılardan gelecek zararı ve toparlanma süresini en aza indirmek için şu an da yoğun çaba sarf ediyorlar. Türk Telekom olarak yeni ürün ve hizmetlerimizle 360 derece güvenlik hizmetleri sunarak ülkemizin verisini koruyoruz.” ifadelerini kullandı.

– “Yerli ve milli teknolojileri destekliyor ve üretiyoruz”

Yusuf Kıraç, Türkiye'nin en büyük Siber Güvenlik Merkezi'nde küresel standartlarda sertifikalara sahip uzman bir kadroyla 7 gün 24 saat hizmet sağlandığını aktararak, şunları kaydetti:

“Finans, telekomünikasyon, kamu ve e-ticaret müşterilerimiz başta olmak üzere ülkemizin veri güvenliğini korurken, yerlileştirme çalışmalarımıza hızla devam ediyoruz. 'Siber Vatan' oluşturma vizyonu kapsamında öncelikle en kritik ve bize maliyeti en yüksek ürünlerin yerlileştirilmesi stratejimizi sürdürüyoruz. Ayrıca, yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi kadar, bu teknolojileri geliştirmekte olan girişimlerin desteklenmesinin de büyük önem taşıdığına inanıyoruz. Türkiye'nin kendi siber güvenlik ürünlerini üretebilen ve diğer ülkelere pazarlayan bir ülke olması yolundaki hedefimiz doğrultusunda çalışmalarımıza devam ediyoruz.”

– Türk Telekom'dan “Devsecops Nedir” webinarı

Verilen bilgiye göre, Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi'nin düzenlediği Siber Güvenlik Haftası kapsamındaki çevrim içi etkinliklerde Türk Telekom da yarın “Devsecops Nedir?” başlıklı webinar gerçekleştirecek.

Siber tehditler karşısında güçlü şifre ve güçlü kimlik doğrulama yöntemlerinin kullanılması, verilere ve sistemlere erişimin kontrol edilmesi, programların ve sistemlerin düzenli olarak güncellenmesi, çalışanların bilinçlendirilmesi, uç nokta koruması ve güvenlik duvarı kullanılması, verilerin şifrelenip yedeklenmesi, tedarikçilerin değerlendirilmesi, saldırı yüzeyinin azaltılması, fiziksel güvenliğe çok dikkat edilmesi, killswitch yerleştirilmesi, güvenli bir siber güvenlik politikası oluşturulması gerekiyor.

sonbasin.com / AA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.