Yemek kartları market alışverişlerinde kullanılamayacak mı? Dernek başkanı tartışmalara noktayı koydu

Yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağına yönelik iddia bugün sosyal medyada büyük tartışma yarattı. Kamuoyunda büyük tepki çeken haberlere yanıt ise Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade’den geldi. Kartların kullanımıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Piyade, “1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir” ifadesini kullandı.

Yemek kartları market alışverişlerinde kullanılamayacak mı? Dernek başkanı tartışmalara noktayı koydu
Yayınlama: 14.12.2022
A+
A-

Sosyal medyada çok sayıda kullanıcı tarafından dillendirilen, yemek kartlarının marketlerde kullanılamayacağına ilişkin iddia kamuoyunda büyük tartışma yarattı.

TARTIŞMA YARATAN İDDİAYA NET YANIT

Yüzlerce kullanıcının yorumları sonrasında gündeme oturan iddiaya yanıt ise Yemek Kartları Derneği Başkanı Öner Piyade’den geldi.

“YEMEK KARTLARINDA DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK”

Yemek kartlarının kullanımıyla ilgili herhangi bir değişiklik olmadığını belirten Piyade, “Yemek kartlarının restoran ve marketlerde yemek ve tüketime hazır gıda dışında kullanılmasının vergi istisnasına konu olmaması hususu, 2008 yılında yayınlanan ve halen yürürlükte olan 382 sıra No’lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde düzenlenmiştir.

“YENİ MEVZUAT FARKLI BİR DÜZENLEME GETİRMEMEKTEDİR”

Bu kapsamda 1 Aralık 2022 itibarıyla çalışanlara verilen yemek ücreti konusundaki yeni mevzuat, yürürlükteki mevzuattan farklı bir düzenleme getirmemektedir” diye konuştu.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş