Uyduyu hacklediler… Kameralar dahil, tüm kontrolü ele geçirdiler!

Avrupa Uzay Ajansı uyduların güvenlik açısından ne kadar sağlam olduğunu test etmek için hack tatbikatı gerçekleştirdi. Katılımcılar kısa süre içerisinde hackleme girişimini tamamlayarak uydunun kontrolünü tamamen ele geçirdi.

Uyduyu hacklediler… Kameralar dahil, tüm kontrolü ele geçirdiler!
Yayınlama: 02.05.2023
A+
A-

Avrupa Uzay Ajansı, iletişimin kesintisiz bir şekilde sağlanması için Dünya’nın yörüngesine gönderilen uyduların ne kadar güvenli olup olmadığını test etmek istedi. Bunun için hack tatbikatı başlatan uzay ajansı, katılımcılardan uyduyu hacklemelerini istedi.

Bu hafta başında yayınlanan bir basın açıklamasına göre Avrupa Uzay Ajansı, (ESA) uzay endüstrisindeki siber güvenlik uzmanlarını uydunun kontrolünü ele geçirmeye davet etti. Tatbikat boyunca hackerlar sistemin kontrolünü ele geçirmek için çeşitli “etik” hack teknikleri kullandılar.

Uyduyu hacklediler... Kameralar dahil, tüm kontrolü ele geçirdiler!

KISA SÜRE İÇERİSİNDE UYDUNUN KONTROLÜNÜ ELE GEÇİRDİLER

Bilgisayar korsanları alçak yörüngede görevine devam eden bir uyduya girerek, yükün küresel konumlandırma sistemini, tutum kontrol sistemini ve hatta yerleşik kamerayı kontrol altına almayı başardılar.

Raporda, kontrolü ele geçirmek için standart erişim haklarını kullandıkları ve daha sonra çeşitli güvenlik açıklarını kullanarak kötü amaçlı kod ekledikleri belirtiliyor.

UYDU KAMERASIYLA ÇEKİLEN GÖRÜNTÜLERİ DEĞİŞTİREBİLDİLER

Korsanlar tarafından yapılan değişiklikler sonucunda, uydunun Dünya’ya geri gönderilen verileri tehlikeye atmaları sağlandı. Daha önemlisi ise hackerlar yerleşik kamera tarafından çekilen görüntüleri değiştirecek kadar ileri seviyeye geçti.

Avrupa Uzay Ajansı tarafından gerçekleştirilen bu projeye uyduların hacklenmeye karşı ne kadar savunmasız olduğunu görmek için düzenledi.

Uyduyu hacklediler... Kameralar dahil, tüm kontrolü ele geçirdiler!

PROJE, GÜVENLİK AÇIKLARININ KAPATILMASI İÇİN ÖNEMLİ ROL OYNUYOR

Thales Siber Çözümler Başkan Yardımcısı Pierre-Yves Jolivet, tatbikatın daha önce benzeri görülmemiş olduğunu ancak uydu sistemlerinde bulunan potansiyel kusurlar ve güvenlik açıkları konusunda farkındalık yaratmak açısından önemli olduğunu, böylece hem mevcut hem de gelecekteki operasyonları bu tür saldırılara karşı korumayı iyileştirecek şekilde uyarlanabileceğini söyledi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş