ABD ilk gizli yapay zeka toplantısını gerçekleştirecek!

ABD’li senatörler Salı günü Beyaz Saray’dan gizli yapay zeka toplantısı gerçekleştirecek. Hükümet hızla gelişen bu teknoloji konusunda yasal güvenceler almayı değerlendirecek.

ABD ilk gizli yapay zeka toplantısını gerçekleştirecek!
Yayınlama: 11.07.2023
A+
A-

Beyaz Saray Salı günü senatörlere yapay zeka konusunda gizli bir ortamda açıklama yapacak ve milletvekilleri hızla gelişen bu teknoloji konusunda yasal güvenceler almayı değerlendirecek.

YAPAY ZEKA İLE İLGİLİ İLK GİZLİ TOPLANTI

Senato Demokrat Lideri Chuck Schumer ve diğer senatörler tarafından saat 15.00’te düzenlenecek olan ET brifingi, yapay zeka konusunda Senato’da düzenlenen ilk gizli brifing olacak ve ABD Kongre Binası’ndaki hassas bölümlere ayrılmış bilgi tesisinde (SCIF) gerçekleştirilecek.

Reuters’in haberine göre, brifing verenler arasında Ulusal İstihbarat Direktörü Avril Haines, Savunma Bakan Yardımcısı Kathleen Hicks, Beyaz Saray Bilim ve Teknoloji Politikası Ofisi Direktörü Arati Prabhakar ve Ulusal Jeo-uzamsal İstihbarat Ajansı Direktörü Trey Whitworth yer alacak.

ABD ilk gizli yapay zeka toplantısını gerçekleştirecek!

Senato Demokrat Lideri Schumer senatörlere gönderdiği bir mektupta brifingin ABD hükümetinin “ulusal güvenliğimizi korumak ve rakiplerimizin yapay zeka alanında neler yaptığını öğrenmek için yapay zekayı nasıl kullandığını ve bu alana nasıl yatırım yaptığını” göstereceğini söyledi. Ayrıca Schumer’in yaptığı açıklamada;

“Yasa koyucular olarak bizim görevimiz uzmanları dinlemek ve öğrenebildiğimiz kadar çok şey öğrenmek, böylece bu fikirleri yasama faaliyetine dönüştürebiliriz.” dediği belirtildi.

YAPAY ZEKADA LİDERLİK VE TEHLİKE BİR ARADA

Dünyanın dört bir yanındaki hükümetler, gelişmekte olan teknolojinin tehlikelerini nasıl azaltacaklarını düşünüyor ve ABD’li kanun yapıcılar riskleri ele almak için giderek daha hızlı harekete geçmeye çağırıyor. 

Nisan ayında Schumer, “ABD’nin bu dönüştürücü teknolojide ilerlemesini ve liderliğini sağlarken aynı zamanda ülkeye potansiyel olarak yıkıcı zarar vermesini önlemek” için yeni bir düzenleyici rejimin ana hatlarını çizen bir çerçeve yayınladı.

Ancak bununun sonucunda Kongrenin yapay zeka mevzuatı konusunda herhangi bir uzlaşmaya varamadığı belirtildi.

Nisan ayında ChatGPT geliştiricisi OpenAI, destekçisi Microsoft ve Alphabet CEO’ları yapay zekayı tartışmak üzere Biden ve diğer yetkililerle bir araya gelmişti.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş