Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü

Şu an için çok ulaşılabilir olmasa da katlanabilir telefonların sayısı her geçen gün artıyor. Bu alana iddialı giren markalardan vivo, yeni X Fold 2 ile katlanabilir telefonlardaki en büyük sorun olan kat izine yeni bir çözüm sundu.

Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü
Yayınlama: 18.05.2023
A+
A-

Hızla ilerleyen teknoloji ile beraber akıllı telefonlar da büyük bir değişim içine girdi. Ekran teknolojisinde gelişimle beraber katlanabilir telefonlar ortaya çıktı. Bir süredir telefon üreten teknoloji devleri katlanabilir telefonlar için yoğun bir mesai harcıyor. Ancak bazı sorunları çözmek hiç kolay olmuyor.

Katlanabilir telefonlardan kullanıcıların beklediği istediğinde bir tablet gibi istediğinde ise ideal boyutlarda bir telefona dönüşmesi. Bunu yapmak için kullanılan sistemlerde ise büyük ekran modunda ortada kat izi.

Bir çok firma bugüne kadar bu sorunu çözmek için farklı yollar denese de kullanıcıları tatmin edecek bir sonuç ortaya çıkmamıştı.

VİVO TELEFON DÜNYANINDAKİ YENİ SORUNU ÇÖZDÜ

Daha önce ekran altı parmak izi okuyucu ve pop-up ön kamera gibi yeniliklerle telefon dünyasına tasarım ve mühendislik adına önemli sorunları çözüm dünyanın 5. büyük akıllı telefon üreticisi vivo, yeni tanıttığı katlanabilir akıllı telefonu vivo X Fold 2 ile de yine benzer bir adım attı.Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü

UZAY VE HAVACILIK MÜHENDİSLİĞİ…

vivo yeni geliştirdiği katlama sistemi ile katlanabilir telefonlarındaki kat izi sorununu çözmeyi başardı. Uzay ve havacılık sektöründen aktarılan mühendislik detayları ile geliştirilen menteşe sistemi sayesinde yeni vivo X Fold 2’de katlanma sistemi hem daha sağlam hem de kat izini yok denecek seviyede ortadan kaldırdı.Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü

Ayrıca yine katlanabilir telefonların bir diğer sorunu olan katlandığında arada kalan boşluk sorunu da yine vivo X Fold 2’de kullanılan menteşe sistemi ile çözüldü. 

Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü

VİVO X FOLD 2 TEKNİK ÖZELLİKLERİ

Katlanabilirlik özelliği yanında Vivo X Fold 2’de ön plana çıkan diğer bir noktada Zeıss lensleri. Dünyanın en iyi lens üreticileri arasında gösterilen Alman ZEISS ile vivo’nun sürdürüğü işbirliği vivo X Fold 2’de de kendini gösteriyor. 
Telefon dünyasının yeni sorununu yine vivo çözdü

X Fold 2’nin arka tarafında 50 Megapiksel OIS destekli ana sensör, 12 Megapiksel ultra geniş ve 12 Megapiksel telefoto lens barındıran bir kamera kurulumu mevcut. Ayrıca hem iç hem de dış ekranlarda 16 Megapiksel çözünürlüğünde bir selfie kamerası boy gösteriyor.

ANDROİD DÜNYASININ EN GÜÇLÜ İŞLEMCİSİ

Güncel bir amiral gemisinden beklenen tüm özellikleri sunan vivo X Fold 2, Snapdragon 8 Gen 2 kullanan ilk katlanabilir telefon. 

8 İNÇLİK DEV TELEFON

Vivo X Fold 2, 2.520 x 1.080 piksel çözünürlüğe sahip 6.56 inç dış ekrana ve 2.160 x 1.916 piksel çözünürlüğe sahip 8.03 inç iç ekrana yer veriyor.

Vivo bu telefonda her iki ekranda da 120 Hz yenileme hızını ve HDR10+’ı kullanıcılara sunuyor. Ayrıca ekrana gömülü 3D ultrasonik parmak izi okuyucu yer alıyor. 

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş