(TDP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün; Eyt’li Kardeşlerimizin Hakkını Verin.

(TDP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün; Eyt’li Kardeşlerimizin Hakkını Verin.
Yayınlama: 09.12.2022
A+
A-
Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün, parti çalışmaları ve ülke gündemi hakkında açıklamalarda bulundu.

Açıklamasında EYT’lilerin (Emeklilikte Yaşa Takılanlar) sorunlarına değinen TDP Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Akgün sözlerine şöyle başladı; “ TDP olarak biz esnaflarımız için, vatandaşlarımız için, işsiz gençlerimiz için, EYT’li kardeşlerimiz için, buna benzer mağdur tüm yurttaşlarımız için ve aynı zamanda torununa harçlık bile veremeyen dedelerimiz, emeklilerimiz için yola çıktık geliyoruz demek istiyorum. Biz TDP olarak 20 Aralık 2020’de kuruluşumuzu yaptık. Çünkü 20 Aralık önemli bir tarih, Fakirlik ve Yoksullukla Mücadele Günü. İlkelerimiz ve neden kurulduğumuz belli olsun diye bu tarihi seçtik. Genel Başkanımız Mustafa Sarıgül Şişli’de dünyaya rol model olmuş bir sosyal belediyeciliği yönetti.

TDP olarak biz, Şişli’deki rol model alınan sosyal belediyeciliği ülkemizin tüm şehirlerine, tüm ülkelerine yayarak vatandaşlarımızın daha refah bir halde yaşamasını sağlamak için kurulduk, yollardayız, tüm vatandaşlarımıza biraz daha sabredin demek istiyorum.”

“TÜM HAKLARI EYT’Lİ KARDEŞLERİMİZE TESLİM EDİLMELİDİR”

TDP olarak yaklaşık 106 haftadır EYT’lilerin problemleri ile ilgilendiklerini belirten Akgün;  “ Ben bir çok toplantılarına, stant çalışmalarına, kurultaylarına giderek onlara destek vermek istiyorum. Ancak önemli bir konuyu da vurgulamak istiyorum. 1999’da 9 Eylül’den sonra insanlar EYT adı altında mağdur eldildi. 23 yıldır devam eden bir EYT mağduriyeti var ama EYT tek başına bir konu değil aslında, çok detaylı bir konu. İktidar Partisi;  ‘EYT’yi biz çıkarmadık’ diyor. EYT’yi siz çıkarmadınız doğru ama 20 yıldır neden çözmediniz ? İktidarın da bu konu da teknik hataları oldu. Mesela aylık bağlanma oranları, bir diğeri ise staj. Lisede öğrencilerimiz staj yapmak için belirli yerlerde çalıştılar ve onlara bir sigorta kartı verildi. Yani bir sigorta girişi yapıldı. Staj yapan arkadaşlarımız da bu mağduriyetin içerisinde. Bir başkası, genel sağlık sigortası mağduriyeti ve 1999’da çıkarılan yasa ile beraber EYT mağduriyeti doğdu.

Şimdi iktidar biz EYT’yi seçime yakın düzelteceğiz diyorsa bu bahsettiğim dört mağduriyeti birden çözmeli. Yasalar geriye işlemez fakat 9 Eylül’de çıkan EYT yasası geriye işledi. Devletimiz EYT’li kardeşlerimize özür borçludur. Bir an önce şartsız, koşulsuz vatandaşın hakkını vererek, EYT mağduriyetini bir an önce gidermesi lazımdır. Baktığımızda sayın bakan ‘biz bu işi çözeceğiz, Aralığı bekleyin ’ diye açıklamalar yapıyor. Sayın Cumhurbaşkanımız verilen 15 Aralık tarihi ile ilgili; ‘böyle bir tarih yok, biraz daha bekleyecekler’ dedi. İnsanların artık alın terini alamaması, bu mağduriyeti yaşamasının bir an önce sona ermesi gerekiyor. Biz 31 Mayıs 2022’de EYT’lilere noter huzurunda bir taahüt verdik. Sayın Genel Başkanımız notere gitti ve; ‘İktikarda ve ya koalisyon ortaklığımızda biz 2 ay içerisinde EYT ve beraberindeki sorunları kökünden çözeceğiz’ şekline bir taahütnağme imzaladı.

Biz çok uzamasını istemiyoruz. EYT’yi bir siyasi olay olarak görmüyoruz, vatandaşlarımızın mağdur olduğu bir olay olarak görüyoruz. O yüzden bunun seçimi beklemeden bir an önce çözülmesi gerekiyordur. Seçim beklenirse eğer bu bir siyasi yatırımdır. Eğer samimiyseniz, iktidar partisi olarak bu mağduriyeti çözecekseniz o zaman Ocak ayı gelmeden meclise bu karar gelmelidir ve geriye dönük tüm hakları EYT’li kardeşlerimize teslim edilmelidir” dedi.

“KENDİ YURTTAŞINIZA GELİNCE KAYNAK YOK DİYORSUNUZ ! “

TDP Genel Başkan Yardımcısı Akgün konuşmasına son olarak şunları ekledi; “EYT’li arkadaşlarımızın sayısı 4 buçuk milyon civarında.  Devlet bu kadar kişiyi emekli edecek bütçenin olmadığını söylüyor. Aslında bu yasaya geriye dönük bakıldığında şu an için yaklaşık 1 milyon civarında vatandaşımız emekli olacak. Ancak siz köprülere, otobanlara para buluyosunuz, Suriyeli vatandaşların burada yaşaması için onlara kaynak buluyorsunuz. Ama kendi yurttaşınıza geldiğinde kaynak yok diyebiliyorsunuz.

Bu sefer samimi olun, giderayak EYT’li kardeşlerimizin sorunlarını giderin, onlar da size haklarını helal etsinler.”

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.