Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız

Saadet Partisi, Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş aday tanıtım toplantısında toplandı. Toplantıda projelerini gerçekleştirecek Kurdaş, “Sosyal yardımlarda ihtiyaç sırasına göre görünüm sistemimiz iyi olur. Saadet Partisi’ne uğrayan sosyal yardım alacak diye bir kural olmayacak. Diğer siyasi partilerin yapmayı planlıyoruz. Biz kimseyi kimseden ayırmayacağız” dedi.

Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız
Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-

Saadet Partisi, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş için Aday Tanıtım Toplantısı toplandı. Toplantıya Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

 Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve Saadet Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş toplantıda hayatta kalmak için projelerini anlattı.

Saadet Partisi'nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız

 KURDAŞ: YEŞİL ALAN VE PARKLARLA ŞEHRİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

 Yayalaştırmada alansal düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Mustafa Kurdaş, “Yol bakım ve onarım onarım yanı sıra raylı sistemlere erişim sağlayan toplu taşıma hizmetleri iyileştirilecek, trafik sorunlarının çözümü için alternatif ulaşım projeleri, bisiklet ve yaya yolları genişletilecek. Küçükçekmece’de bisiklet yolu hayal gibi yapılabilir ama Küçükçekmece’nin buna ihtiyacı var. Saadet Partisi Belediyesi 31 Mart’tan sonra en yapılan hizmetlerden birisi Küçükçekmece’yi yeni İstanbul Havalimanı’na doğru yönlendireceğiz ve Başakşehir’le Küçükçekmece’yi, dolayısıyla İstanbul Havalimanı’nı kapsayan Saadet Partisi’nin 2014’te iptal edilen Hava Rayı projesi de mutlaka hayata geçireceğiz. Yeşil alanlar ve mevcut parklar iyileştirilecek, yeni park ve yeşil alanlar oluşturulacak. Bizim tespit ettiğimiz birçok mahallemizde maalesef yeşil alan ve park yok. Aslında de kafamızı kaldırdığımız zamanı gökyüzüne göremiyoruz, daracık sokaklarda hapsolmuş durumdayız. Biz yeşil alan ve parklarla şehrimizi yeniden inşa ediyoruz. Bu da benzersiz dönüşümle çok daha güçlü, ada temelli gerçekleştirilecek” dedi.

“ETÜT MERKEZLERİYLE HALKIMIZA CİDDİ DESTEK OLACAĞIZ”

 Eğitim ve kültür faaliyetleri kapsamında yeni kapasiteler yapacaklarını ve çalışma şeklini yeniden düzenleneceklerini söyleyen Kurdaş, “Küçükçekmece aslında bir üniversite şehri. Kültürel ve etkinlik etkinlikleri düzenlenerek gençlere yönelik sosyal ve eğitim programlarını hayata geçireceğiz. İlk ve ortaokullara yönelik etüt merkezlerine açılma. Asgari ücretle, eğitimle, ekonomik krizle çocuklarını eğitim ve fırsat eşitsizliğinin ortasında çaresizliğin bıraktığı halkımıza etüt merkezleriyle ciddi destek vereceğiz. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda Küçükçekmece’de yeni bir atılım ihtiyacı var. Sağlık merkezlerine erişim iyileştirilecek halk sağlığı eğitim kampanyaları, ücretsiz sağlık taramaları ve mobil sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak” diye konuştu.

“KİMSEYİ KİMSEDEN AYIRMAYACAĞIZ”

Kurdaş, “Yoksul ailelere yönelik maddi yardım ve sosyal yardım destek programları, gıda bankaları, sosyal marketler hayata geçirilecek. Küçükçekmece aslında tarım arazilerine yakın kiralık arazilerle kendi tarımımızı tarımı ve tarımı teşvik ediyor. Kendi yetiştiğimiz tarım mahsullerini bütün mahallemizde kurulacak olan satış reyonlarında kuracağız, sosyal yardımlarda ihtiyaçlara göre görünürlüğünüzü mutlu edeceğiz. Saadet Partisi’ne uğrayan sosyal yardım alacak diye bir kural olmayacak. Diğer siyasi partilerin yapmayı planlıyoruz. Biz kimseyi kimseden ayırmayacağız” dedi.

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM DENEN ŞEY MAALESEF ŞU AN UYGULANMIYOR”

 Bütün İstanbul’un sıkıntısının deprem olduğunu söyleyen Kurdaş, şunları ekledi:

“Bütün İstanbul’un problemli depremi, çok net üyesi; Cennet Mahallesi’nde iki blok yıkıldı. Zannedersem 8 ve 9 bloktan iki bina yan yana yıkıldı. 8 katlı o blokların sahibi çaresizliği. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vaat edilmiş, ama asla olmayan parçalar vaatler. Kentsel dönüşüm denilen şey maalesef şu an uygulanmıyor. Biz programın ada tabanlı olarak ele alınmasını sağlar. Kentsel dönüşüm bir binayı yıkıp yerine bir bina yapmak değil, kesilen dönüşümle birlikte otoparkı, yeşil alan ve diğer bütün problemler, aydınlatmayı ve güvenliği hep birlikte sağlayacağımız bir dönüştürücü dönüşümü otomatik gireceğiz.”

Saadet Partisi'nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız

 AYDIN: İSTANBUL’UN TRAFİKTE KALMA SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

Programda konuşan İBB Başkan Adayı Birol Aydın ise “Biz İstanbul’un piyasaya çıktığında alışmadık, alışmayacağız. Bugünkü kesmeşliği kabul etmiyoruz. Bugünkü İstanbul silüetini kabul etmiyoruz. Bugün İstanbul’da yaşanılan yaşamı kabul etmiyoruz. Bizim dışımızdaki bütün günlerde İstanbul tablonu ve keşmekeşliğini kanksatacak, kabullendirecek projeler ve tutarlılık yapıyorlar. Bu benimle, Milli Görüş ve Saadet Partisi’yle diğer partiler arasındaki en temel fark budur. Bugünkü İstanbul tablosunu biz kabul etmiyoruz. Ne böyle bir şehri, ne böyle bir sokağı, ne böyle bir aileyi ne de böyle bir mahalleyi kabul etmiyoruz. Bu Acıdır, bugün İstanbullulara Acımasız yaşatılıyor. İstanbul’da geçim sıkıntısı var. İstanbul’da hayat pahalılığı var, emekliler geçinemiyor, metro çıkışlarında mendiller, limon satıyor. İstanbul’da binlerce çocuğumuz beslenme saatinde karnını doyuramıyor depoda bir yerde veya bir köşede o saati tutuyor. İstanbul’daki taşıma değişiklikleri halinde, her şeyi baştan sona yenileyerek, bir değişimlere devam ediyoruz. Bunca 5 yıl geçti, İstanbul’a çok yatırımlar yapıldı ama İstanbul’un trafikte kalma sorunu çözüldü, yaşam standartlarının düzelmedi, trafikte kalma süresinin azalması, toplu taşımadaki yığıntı azalması, yapı stokumuz yenilenmedi. Dolayısıyla işi en bakımın İstanbul’un miktarını azaltmayla başlatacağız” dedi.

 

 

 

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş