Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız

Saadet Partisi, Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş için aday tanıtım toplantısı düzenledi. Toplantıda projelerini açıklayan Kurdaş, “Sosyal yardımlarda ihtiyaç sırasına göre öncelik sistemini getireceğiz. Saadet Parti’sine uğrayan sosyal yardım alacak diye bir kural olmayacak. Diğer siyasi partilerin yaptığını yapmayacağız. Biz kimseyi kimseden ayırmayacağız” dedi.

Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız
Yayınlama: 01.03.2024
A+
A-

Saadet Partisi, Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş için Aday Tanıtım Toplantısı düzenledi. Toplantıya Saadet Partisi İstanbul Büyükşehir (İBB) Başkan Adayı Birol Aydın, Saadet Partisi İstanbul İl Başkanı Ömer Faruk Yazıcı, parti temsilcileri, mahalle muhtarları ve çok sayıda partili katıldı.

Milli Gazete Genel Yayın Yönetmeni ve Saadet Partisi Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş toplantıda hayata geçirmek istediği projelerini anlattı.

Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız

KURDAŞ: YEŞİL ALAN VE PARKLARLA ŞEHRİMİZİ YENİDEN İNŞA EDECEĞİZ

Yayalaştırmada alansal düzenlemeler yapacaklarını söyleyen Mustafa Kurdaş, “Yol bakım ve onarım çalışmalarının yanı sıra raylı sistemlere erişim sağlayan toplu taşıma hizmetleri iyileştirilecek, trafik sorununun çözümü için alternatif ulaşım projeleri, bisiklet ve yaya yolları genişletilecek. Küçükçekmece’de bisiklet yolu hayal gibi gelebilir ama Küçükçekmece’nin buna ihtiyacı var. Saadet Partisi Belediyesi döneminde 31 Mart’tan sonra en yapılacak hizmetlerden birisi Küçükçekmece’yi yeni İstanbul Havalimanı’na doğru yönelteceğiz ve Başakşehir’le Küçükçekmece’yi, böylece İstanbul Havalimanı’nı birbirine bağlayan Saadet Partisi’nin 2014’te iptal edilen Hava Rayı projesini de mutlaka hayata geçireceğiz. Yeşil alanlar ve mevcut parklar iyileştirilecek, yeni park ve yeşil alanlar oluşturulacak. Bizim tespit etiğimiz birçok mahallemizde maalesef yeşil alan ve park yok. Gerçekten de kafamızı kaldırdığımız zaman gökyüzünü göremiyoruz, daracık sokaklarda hapsolmuş durumdayız. Biz yeşil alan ve parklarla şehrimizi yeniden inşa edeceğiz. Bu da kentsel dönüşümle çok daha güçlü ada bazlı gerçekleştirilecek” dedi.

“ETÜT MERKEZLERİYLE HALKIMIZA CİDDİ DESTEK OLACAĞIZ”

Eğitim ve kültürler faaliyetler kapsamında yeni kütüphaneler yapacaklarını ve çalışma saatlerini yeniden düzenleneceklerini söyleyen Kurdaş, “Küçükçekmece aslında bir üniversite şehri. Kültürel ve sanatsal etkinlikler düzenlenerek gençlere yönelik sosyal ve eğitim programlarını hayata geçireceğiz. İlk ve ortaokul öğrencilerine yönelik etüt merkezleri açılacak. Asgari ücretle, eğitimle, ekonomik krizle çocuklarını eğitim ve fırsat eşitsizliği çerçevesinde çaresiz bırakılmış halkımıza etüt merkezleriyle ciddi destek olacağız. Sağlık hizmetlerine erişim konusunda da Küçükçekmece’de yeni bir atılıma ihtiyaç var. Sağlık merkezlerine erişim iyileştirilecek halk sağlığı eğitim kampanyaları, ücretsiz sağlık taramaları ve mobil sağlık hizmetleri yaygınlaştırılacak” diye konuştu.

“KİMSEYİ KİMSEDEN AYIRMAYACAĞIZ”

Kurdaş, “Yoksul ailelere yönelik maddi yardım ve sosyal yardım destek programları, gıda bankaları, sosyal marketler hayata geçirilecek. Küçükçekmece aslında tarım arazilerine yakın kiralık arazilerle kendi tarımımızı yapacağız ve tarımı teşvik edeceğiz. Kendi ürettiğimiz tarım mahsullerini bütün mahallerimizde kurulacak olan satış reyonlarında kuracağız, sosyal yardımlarda ihtiyaç sırasına göre öncelik sistemini getireceğiz. Saadet Parti’sine uğrayan sosyal yardım alacak diye bir kural olmayacak. Diğer siyasi partilerin yaptığını yapmayacağız. Biz kimseyi kimseden ayırmayacağız” dedi.

 “KENTSEL DÖNÜŞÜM DENEN ŞEY MAALESEF ŞU AN UYGULANMIYOR”

Bütün İstanbul’un derdinin deprem olduğunu söyleyen Kurdaş, şunları ekledi:

“Bütün İstanbul’un problemi deprem, çok net söylüyorum; Cennet Mahallesi’nde iki blok yıkıldı. Zannedersem 8 ve 9 bloktan iki bina yan yana yıkıldı. 8 aydır o blokların sahibi çaresiz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde vaat edilmiş, ama asla olmayan birtakım vaatler. Kentsel dönüşüm denen şey maalesef şu an uygulanmıyor. Biz kentsel dönüşümü ada bazlı ele almaya çalışacağız. Kentsel dönüşüm bir binayı yıkıp yerine bir bina yapmak değil, kentsel dönüşümle birlikte otoparkı, yeşil alanı ve diğer bütün problemleri, aydınlatmayı ve güvenliği hep beraber sağlayacağımız bir kentsel dönüşüm sürecine gireceğiz.”

Saadet Partisi’nden Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Mustafa Kurdaş: Kimseyi kimseden ayırmayacağız
 

AYDIN: İSTANBUL’UN TRAFİKTE KALMA SORUNU ÇÖZÜLMEDİ

Programda konuşan İBB Başkan Adayı Birol Aydın ise “Biz İstanbul’un bugünkü haline alışmadık, alışmayacağız. Bugünkü keşmekeşliği kabul etmiyoruz. Bugünkü İstanbul silüetini kabul etmiyoruz. Bugünkü İstanbul’da yaşanılan yaşamı kabul etmiyoruz. Bizim dışımızdaki bütün adaylar bugünkü İstanbul tablosunu ve keşmekeşliğini kanıksatacak, kabullendirecek projeler ve taahhütler yapıyorlar. Bu bizimle, Milli Görüş ve Saadet Partisi’yle diğer partiler arasındaki en temel fark budur. Bugünkü İstanbul tablosunu biz kabul etmiyoruz. Ne böyle bir şehri, ne böyle bir sokağı, ne böyle bir aileyi ne de böyle bir mahalleyi kabul etmiyoruz. Bu zulümdür, bugün İstanbullulara zulüm yaşatılıyor. İstanbul’da geçim sıkıntısı var. İstanbul’da hayat pahalılığı var, emekliler geçinemiyor, metro çıkışlarında mendil, limon satıyor. İstanbul’da on binlerce çocuğumuz beslenme saatinde karnını doyuramıyor okulun bir bahçesinde veya bir köşesinde o saatini geçiriyor. İstanbul’umuzda ulaşım felç halinde, her şeyi yeni baştan ele almak, bir zihniyet değişikliğine gitmek zorundayız. Bunca 5 yıllar geçti, İstanbul’a çok yatırımlar yapıldı ama İstanbul’un trafikte kalma sorunu çözülmedi, yaşam standartları düzelmedi, trafikte kalma süresi azalmadı, toplu taşımadaki yığıntı azalmadı, yapı stokumuz yenilemedi. Dolayısıyla işi en merkezinden İstanbul’un nüfusunu azaltmayla başlatacağız” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş