Rus Rublesine Wagner darbesi: 15 ayın en düşük seviyesinde!

Rusya’da hafta sonunda meydana gelen olaylar sonrasında, ruble dolar karşısında son 15 ayın en düşük seviyesinden başlayarak değer kaybetti.

Rus Rublesine Wagner darbesi: 15 ayın en düşük seviyesinde!
Yayınlama: 26.06.2023
A+
A-

Wagner lideri Yevgeny Prigozhinin kısa süreli isyanının ardından ruble dolar karşısında yüzde 3 ile yılın en sert düşüşünü yaşadı.

RUS RUBLESİ MART 202’DEN BUYANA EN DÜŞÜK SEVİYEYE İNDİ!

Rus rublesi dolar karşısında Mart 2022’den bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Wagner paralı asker grubunun lideri Prigozhin, Putinin ordu komutanlarının görevden alınmasını talep ederek Rusyanın başkenti Moskovaya yürüyüşe geçmişti. Bu kalkışmanın ardından Prigozhin Cumartesi günü geç saatlerde savaşçılarını geri çekme kararı aldı.

Belarus lideri Alexander Lukaşenkonun anlaşmaya aracılık etmesinin ardından kriz çözüldü.

Rus Rublesine Wagner darbesi: 15 ayın en düşük seviyesinde!

“BELİRSİZLİKLER RUBLEYİ BASKI ALTINDA TUTMAYA DEVAM EDECEK”

UniCredit AG analistleri “Devam eden belirsizlik muhtemelen rubleyi baskı altında tutmaya devam edecek” dedi ve dolar başına 90a doğru bir düşüş öngördü.

Prigozhinin ordusu Moskovaya doğru ilerlerken Rus bankaları Cumartesi günü döviz kurlarını dolar başına 100 rublenin üzerine çıkardı. Bir gün sonra Prigozhinin geri çekileceğini açıklamasının ardından kurlar eski seviyelerine geri çekildi.

Ruble bu yıl ABD para birimi karşısında yaklaşık yüzde 13 değer kaybederek dünya genelinde gelişmekte olan piyasalar arasında en kötü performans gösterenlerden biri oldu.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş