Necmettin Çalışkan: 31 plaka Hatay elden gidiyor

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, “6 Şubat depreminin ardından neredeyse 9 ay geçmiş olmasına rağmen sorunlar azalmak bir yana, katlanarak büyümeye devam ediyor. Hatay’da vatandaşlar şehri terk ediyor. Siz 82 Afrin, 83 Kerkük derken 31 plaka Hatay elden gidiyor. Hatay boşalıyor. Hataylı insan gelecek görmediği için belirsizlik olduğu için başka illere taşınıyor. Bugün acilen yapılması gereken şey, Hatay’ın problemlerinin çözülmesi, kira yardımının uzatılmasıdır” dedi.

Necmettin Çalışkan: 31 plaka Hatay elden gidiyor
Yayınlama: 24.11.2023
A+
A-

Saadet Partisi Hatay Milletvekili Necmettin Çalışkan, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda gerçekleştirdiği konuşmada, 6 Şubat’ta gerçekleşen depremin ardından Hatay ve etkilenen illerdeki sorunlara dikkat çekti. Çalışkan, Hatay’ın, depremin üzerinden geçen 9 aya rağmen ulaşım, sağlık, barınma, güvenlik ve temel ihtiyaç maddelerinde ciddi sorunlar yaşamaya devam ettiğinin altını çizerek, “Hatay ve deprem bir araya geldiğinde yüreklerde hâlâ derin bir acı hissediliyor. 6 Şubat depreminin ardından neredeyse 9 ay geçmiş olmasına rağmen sorunlar azalmak bir yana, katlanarak büyümeye devam ediyor. Enkaz altından geçtiğimiz hafta çıkan 3 cenaze, acı gerçeği gözler önüne seriyor. Bu insanların, ailelerinin yaşadığı acıyı anlamak mümkün değil. Hâlâ enkaz altında cesetlerin olabileceği düşüncesi ise içleri burkuyor. Sorumsuzluk, vicdansızlık ve ihmalkârlık; Hatay’a yapılan en büyük haksızlık. Samandağ ve Narlıca-Altınözü yolları hâlâ tamamlanamadı. Üstelik Türkiye’nin önemli geçitlerinden biri olan Belen Geçidi ihmal ediliyor. AK Parti yöneticilerine, seçim öncesinde halka yüzlerini gösterip samimi bir icraat yapmaları çağrısında bulunuyorum. Hatay’ın korunmaya ihtiyacı vardır. Bazı arkadaşlar, kanunda özel statü gibi bir imkân olmadığını belirtiyor. Bu meclis bu ülke, şapkadan tavşan çıkarıldığına çok defa şahit oldu. Bugün istenirse, pekâlâ nice hukuksuz KHK’lara şahit olmuş bu ülkede, Hatay halkının mağduriyetinin giderilmesi üzerine bir Kanun Hükmünde Kararname (KHK) çıkarılabilir. Böylece problemler çözülür” diye konuştu.

‘HATAY’IN BİR MİLLİ GÜVENLİK PROBLEMİ OLDUĞU DÜŞÜNÜLMELİ’

Hatay’ın bel kemiği Uzun Çarşı esnafının mağdur olduğunu vurgulayan Çalışkan, Hatay’da vatandaşların şehri terk ettiğini söyleyerek, “Ne yapılacağı bilinmiyor. Bir taraftan yıkacağız, bir taraftan tamir edeceğiz deniyor. Aynı şekilde ayakkabıcı esnafı, mobilyacı esnafı mağdur. Sanayi sitesi esnafı mağdur. Değerli milletvekilleri, Hatay devletine, milletine bağlı bir şehir. Değerli Başkanımızın bizzat yerinde de gördüğü gibi Hatay, büyük mağduriyet yaşıyor. Reyhanlı ilçesinde 55 vatandaşımız katledildi, bir iç hesaplaşma uğruna. Buna rağmen yüreğine taş bağladı, sesini çıkarmadı. Onun için, bugün Hatay’ın bir milli güvenlik problemi olduğu düşünülmeli. Hatay boşalıyor arkadaşlar. Atasözünde olduğu gibi, ‘Dimyat’a pirince giderken evdeki bulgurdan olma’ tehlikesi var. Siz 82 Afrin, 83 Kerkük derken 31 plaka Hatay elden gidiyor. Hatay boşalıyor. Hataylı insan gelecek görmediği için belirsizlik olduğu için başka illere taşınıyor. Bugün acilen yapılması gereken şey, Hatay’ın problemlerinin çözülmesi, kira yardımının uzatılmasıdır” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş