NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!

Dünyanın sonunun ne zaman ve ne şekilde gerçekleşeceğini araştıran NASA, çalışmalarına dayanarak muhtemel sonucu açıkladı. Araştırmaya göre, Dünya 1 milyar yıl sonra oksijen seviyesinin düşmesi nedeniyle yaşanılamayacak bir gezegen olacak.

NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!
Yayınlama: 06.07.2023
A+
A-

Herkes dünyanın sonunun nasıl geleceğini merak ederken NASA’nın bu konuda daha önce yaptığı araştırmalar yeniden gündeme geldi.

NASA, uzayda yaşam izleri ararken dünyanın yok olacağı tarihi ve bu yok oluşun nasıl gerçekleşeceğini hesaplamaya çalışıyor.

Bu konuda araştırma yapan ekip, dünyanın sonunun güneşte artan radyasyondan geleceğini açıkladı. Bu durumun güneşten gelen radyasyonun artmasından kaynaklandığı söyleniyor.

Peki bu korkunç son ne zaman gerçekleşecek? Araştırmayı yürüten bilim insanlarına göre bunun gerçekleşmesine daha uzun bir süre var.

NASA, Dünyanın sonu için muhtemel tarihi açıkladı!

1 MİLYAR YIL SONRA DÜNYANIN OKSİJENİ BİTECEK

Araştırmada oluşturulan modellere göre bundan tam 1 milyar yıl sonra, tarihler 1.000.002.021’i gösterdiğinde dünyadaki oksijen miktarı yaşanamaz seviyelere düşecek.

Araştırmanın sonucunu gösteren makaleye göre bu süreç günümüzde de devam ediyor ve dünya güneş ışınları sayesinde her gün oksijenleniyor.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş