Mehmet Tosun: Bodrum’u çağdaş belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız

AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, ‘Büyük Bodrum Mitingi’nde yaptığı konuşmada, Bodrum’un mimari dokusuna zarar vermeyeceğiz. Yapılaşmalar iki kattan fazla olmayacak. Şu denizlerimiz derelerden akan kanalizasyon sularından kirlenmeyecek, denizlerimize denizcilerimize sahip çıkacağız. Sokaklarımız temiz olacak, eskiden olduğu gibi Bodrum’u güzelleştireceğiz, çağdaş belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız dedi.

Mehmet Tosun: Bodrum’u çağdaş belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız
Yayınlama: 30.03.2024
A+
A-

Muğla’nın Bodrum ilçesinde ‘Büyük Bodrum Mitingi’ düzenlendi. AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Mehmet Tosun, ‘Büyük Bodrum Mitingi’ne Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın ile katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan mitingde sahneye sırasıyla Aydınlılar Derneği Efe ile Hande Ünsal çıktı. Mitingte Tosun, vatandaşları Halikarnas Balıkçısı’nın ‘Merhaba’sıyla selamlayarak “Bugün Bodrum bir başka güzel, sizler bir başka güzelsiniz. Bodrum kararını vermiş, bunu görüyorum. Yarın sandıkta değişim gerçekleşecek, buna inanıyorum, Bodrumlulara güveniyorum” ifadelerini kullandı. Tosun konuşmasını şöyle sürdürdü:

“10 yıldan bu yana size belediyecilik diye dayatılan ve başarısızlık üzerine kurgulanmış bu yönetimden sıkıldınız, bunaldınız, bıktınız. Ne yapacağız? Değiştireceğiz. Bizler, göreve geldiğimizde Bodrum’un ulaşım ve trafik sorunlarını çözeceğiz. Musluklarımızdan 365 gün su akacak. Bodrum’un çevresini doğasını tahrip etmeyeceğiz. Vahşi yapılaşmaya son vereceğiz. Bodrum’un mimari dokusuna zarar vermeyeceğiz. Yapılaşmalar iki kattan fazla olmayacak. Şu denizlerimiz derelerden akan kanalizasyon sularından kirlenmeyecek, denizlerimize denizcilerimize sahip çıkacağız. Sokaklarımız temiz olacak, eskiden olduğu gibi Bodrum’u güzelleştireceğiz, çağdaş belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız.”

Mehmet Tosun: Bodrum'u çağdaş belediyecilik hizmetleriyle buluşturacağız

‘YENİDEN AYAĞA KALDIRACAĞIZ’

Barış, demokrasi ve huzurun kenti Bodrum’da insanların mutsuz olduğunu söyleyen Tosun, Bodrum için hazırladıkları projeleri başlıklar halinde sıraladı. Tosun, “Bodrum’a yeni bir yapılaşma yükü getirmemek adına, kamu ve özel sektör çalışanlarına sosyal konut yapacağız, eğitime destek vereceğiz, devlet okullarının tamamına belediyeden bütçe ayırmak suretiyle eşit ve adil hizmet götüreceğiz, kimseyi ötekileştirmeden, ayrıştırmadan, bu güzel Bodrum’umuza hizmet edeceğiz diyoruz. Bodrum Belediyesi’nin 3 bin 600 çalışanı müsterih olsun. ‘Bodrum’u onlarla ayağa kaldıracağız’ diyoruz. Belediye her gün bir skandalla çalkalanıyor, personel mutsuz, sizler mutsuz. Belediye personelimiz başımızın tacıdır. Biz geldiğimizde, maaşlarını zamanında alacaklar, yılda bir kez bayram ikramiyesi ve bir maaş kira yardımı da sözümüz var” dedi.

Gençlere spor tesisleri, 12 bin kişilik yeni şehir stadı, olimpik yüzme havuzu ve gençlik merkezleri yapacaklarını, Bodrum’un ulaşım sorununu da yeni çevre yolu ve yol düzenlemeleri yaparak üç yıl içinde çözüme kavuşturacaklarını anlatan Tosun, Bodrum Yarımadası’nın temel belediyecilik sorunlarını çözdükten sonra, arkeolojik zenginlikleri gün yüzüne çıkararak turizme kazandırmayı hedeflediklerini anlattı. Tosun, Bodrum’un yel değirmenlerini, sarnıçlarını, Çarşı Mahallesi’ni restore edeceklerini, dünyanın yedi harikasından biri olan Mousoleum’u, Mars Mabedi’ni, Halikarnassos Surlarını yeniden ayağa kaldıracaklarını, Bodrum Antik Tiyatro önündeki karayolunu da alta alarak bölgeyi yayalaştıracaklarını dile getirdi.

‘BEŞ YILLIĞINA YETKİ VERİN, YAPAMAZSAK BİZİ DE GÖNDERİN’

Tosun, miting konuşmasını şöyle sonlandırdı:

“Size güvenerek yola çıktık, onlar başka şeylere güvenerek yola çıkmışlar. Gündemleri Bodrum da değil, Muğla da değil. 1 Nisan’dan itibaren çalışacaklarını söylediklerine göre demek ki şu anda Bodrum’dan uzak bir yerdeler. Değiştirin arkadaşlar. Ben sizin evladınızım. Yarın karar da son söz de sizin. Sizden ricam, geçmişinde başarı hikayeleri olan iki belediye başkan adayıyız. Hangi dünya görüşüne sahip olursanız olun, hangi partiye genel seçimde oy verirseniz verin, ‘Beş yıllığına bize yetki verin’ diyoruz. Antalya’da olduğu gibi. Size vaat ettiklerimizi, anlattığımız projeleri beş yıl içinde yapamaz isek o zaman beş sene sonra bu sandık tekrar gelecek, bir karar gününe daha tanıklık edeceğiz. ‘Sayın Mehmet Tosun sen de beceremedin, seni de gönderiyoruz’ deyin. Sizden beş yıllığına geçici yetki istiyorum. Yapamazsak bizi de gönderin.”

Seçim sürecinde kendisini hiç yalnız bırakmayan eşi Nihan Tosun’a da teşekkür eden Mehmet Tosun’un ardından kürsüye Muğla Büyükşehir Belediye Başkan adayı Prof. Dr. Aydın Ayaydın çıktı. Ayaydın da seçimin son mitinginde, Bodrum ve Muğla’da hayata geçirecekleri projeleri anlattı.

‘Büyük Bodrum Buluşması’, Murda konseri ile devam etti.

 

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş