Mahkeme kararını verdi: Twitter kirayı ödemediği için ofisinden çıkarılıyor!

Sosyal medya devi Twitter, mart ayından bu yana kirayı ödemediği için ev sahibi tarafından mahkemeye verildi. Hakim Twitter’ın Chicago’da bulunan ofisinden çıkarılmasına karar verdi.

Mahkeme kararını verdi: Twitter kirayı ödemediği için ofisinden çıkarılıyor!
Yayınlama: 15.06.2023
A+
A-

Elon Musk’ın sahibi olduğu Twitter, operasyonlarında kargaşaya ve bir dizi ödenmemiş faturaya yol açan çalkantılı bir dönem yaşıyor.

Teknoloji devine vurulan son darbe, Boulder’daki bir yargıç tarafından verilen tahliye emri şeklinde geldi; mahkeme belgeleri Twitter’ın ev sahibine toplam 75.000 doların üzerinde üç aylık kira borcu olduğunu ortaya koyuyor.

Mahkeme kararını verdi: Twitter kirayı ödemediği için ofisinden çıkarılıyor!

TAHLİYE EDİLMESİNE KARAR VERİLDİ

Chicago merkezli Lot 2 SBO LLC adlı ev sahibi, Boulder’daki 3401 Bluff St adresinde Twitter tarafından kullanılan ofis alanının sahibi olarak biliniyor.

Şubat 2020’de Twitter, ev sahibine kira ödemelerini karşılaması amacıyla 968.000 dolarlık bir akreditif sağladı. 

Ancak akreditifteki fonlar Mart ayında tükendiği ve Twitter’ın o tarihten bu yana herhangi bir kira ödemesi yapmadığı belirtildi.

Twitter’ın kira ödemesi yapmamasının ardından mahkeme belgeleriyle birlikte, ev sahibinin Twitter’a karşı yasal işlem başlattığını bildirdi. Ev sahibinin Mayıs ayında yasal işlemleri başlattığı ve 31 Mayıs’ta bir hakimin, şerif ofisinin önümüzdeki 49 gün içinde, özellikle de Temmuz ayı sonundan önce Twitter’ın binadan tahliye edilmesine yardımcı olması gerektiği yönündeki kararına yol açtı.

Mahkeme kararını verdi: Twitter kirayı ödemediği için ofisinden çıkarılıyor!

BİR TEMİZLİK ŞİRKETİNE DE ÖDEME YAPMADIĞI BELİRTİLDİ

Bir zamanlar yaklaşık 300 çalışanı bulunan Twitter’ın Boulder ofislerinde işten çıkarmalar, kovulmalar ve istifalar nedeniyle personel sayısında önemli bir düşüş yaşandı. Mevcut çalışan sayısının ilk sayının yarısından daha az olduğu tahmin ediliyor.

Ayrıca Twitter’ın araştırılan davaları arasında, bir temizlik şirketinin Twitter’dan 93.504 dolar ödenmemiş ücret talep ettiğini belirten başka bir davanın da bulunduğu belirtildi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş