Limak Vakfı’nın ‘mühendis kızlar’ projesi Suudi Arabistan’da

Limak Vakfı, sekizinci yılını geride bırakan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ projesini ülke sınırlarının dışına taşıdı. Limak Şirketler Grubu’nun yurt dışında Global Engineer Girls (GEG) adıyla sürdürdüğü projenin Suudi Arabistan ayağı başladı.

Limak Vakfı’nın ‘mühendis kızlar’ projesi Suudi Arabistan’da
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Limak Şirketler Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Limak Vakfı, sekizinci yılını geride bırakan ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ projesini ülke sınırları dışına taşıdı. Kadınların STEM alanlarına katılımını teşvik etmeyi amaçlayan bir girişim olan ve küresel bir harekete dönüşen Global Engineer Girls (GEG) Projesi, Suudi Arabistan’da başladı. Limak Şirketler Grubu, Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanlığı ve Prenses Nourah Bint Abdulrahman Üniversitesi ortaklığında, Suudi Arabistan’ın başkenti Riyad’da açılış töreni düzenlendi.

Suudi Arabistan Krallığı Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih himayesinde, Limak Şirketler Grubu liderliğinde gerçekleştirilen törene; Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, Prenses Nourah Bint Abdulrahman Üniversitesi temsilcileri ve Suudi yetkililer katıldı. Proje kapsamında, Suudi Arabistan’ın mühendislik sektöründe kapsayıcılığı ve fırsatları teşvik etmeye yönelik ortak çalışma konusunda anlaşıldı.

Limak Vakfı’nın 'mühendis kızlar' projesi Suudi Arabistan’da

“HEYECANIMIZI, DENEYİMİMİZİ VE BİLGİMİZİ PAYLAŞIYORUZ”

GEG’in kurucusu, Limak Şirketler Grubu ve Limak Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ebru Özdemir, programın küresel ölçekte büyümesinden duyduğu sevinci şu sözlerle dile getirdi:

“Limak Şirketler Grubu olarak, olumlu etki yaratma konusunda heyecanlıyız; deneyim ve bilgimizi faaliyet gösterdiğimiz toplumlarla ve genişlediğimiz bölgelerle paylaşmaktan büyük memnuniyet duyuyoruz. Bu nedenle, GEG’in Suudi Arabistan lansmanı, mühendislikte çeşitliliği teşvik etme ve mühendis olmayı hayal eden dünya çapındaki genç kadınlar için olumlu sonuçlar elde etme noktasındaki kararlılığımızı gösteriyor. Buradaki katılımcılarla tanışmak, onların hikayelerini ve hayallerini dinlemek gerçekten harikaydı. Mühendisliğe olan tutkularına tanık olmak bizleri de heyecanlandırdı. Girişimimizi genişleterek, onlar gibi daha fazla genç kıza STEM alanında kariyer yapmaları için ilham vermeyi ve böylece herkes için daha yenilikçi, eşitlikçi ve sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmayı amaçlıyoruz.”

Limak Vakfı’nın 'mühendis kızlar' projesi Suudi Arabistan’da

GENÇ KADINLARIN GELECEKTEKİ KARİYERLERİNDE BAŞARILI OLMALARI HEDEFLENİYOR

GEG, halihazırda farklı ülkelerdeki faaliyetleri ve deneyimleriyle, Suudi Arabistan’ın 2030 vizyonunu desteklemeyi ve ülkenin mühendislik sektöründe yetişen uzmanların yetkinliklerine de katkı sağlamayı amaçlıyor. Dünya Kadınlar Günü’nün bu yılki ‘Kapsayıcılığa İlham Ver’ teması ile aynı doğrultuda faaliyetlerine devam eden GEG’in Suudi Arabistan lansmanı, ülkede çeşitliliğin ve kadınları iş hayatında güçlendirmenin teşvik edilmesi adına da büyük öneme sahip. Pek çok kadının mühendislik eğitimi almayı tercih ettiği Suudi Arabistan’da, kadınların STEM alanındaki kariyerlerini destekleyen programla, Prenses Nourah Bint Abdulrahman Üniversitesi’nde yüksek mühendislik eğitimi alan genç kadınların eğitimlerinde ve gelecekteki kariyerlerinde başarılı olmaları hedefleniyor.

Katılımcıların, alanlarında deneyimli profesyonellerden rehberlik aldığı bir mentörlük programı da içeren GEG, kişiye özel gelişim planları ve beceri eğitim programlarıyla katılımcıların mesleki yeteneklerini ve öz güvenlerini artırıyor. GEG bu doğrultuda, genç kadınlara mühendislik kariyerlerinde başarılı olmaları için ilham vermeyi ve destek sağlamayı, böylece mühendislik sektörünün Suudi Arabistan’da ilerlemesine katkıda bulunmayı amaçlıyor.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş