Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Bakü’de Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.

Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü
Yayınlama: 22.02.2024
A+
A-

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Asya Parlamenter Asamblesi (APA) 14’üncü Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu Bakü’de, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanı Gafarova ile görüştü. Türkiye-Azerbaycan arasındaki ikili ve parlamentolar arası ilişkiler ile bölgesel ve küresel meselelerin ele alındığı görüşmede, APA Türk Grubu Başkanı AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Abdulkadir Emin Önen, Türkiye-Azerbaycan Dostluk Grubu Başkanı AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım, CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş, Saadet Partisi İzmir Milletvekili Mustafa Bilici ile Bakü Büyükelçisi Cahit Bağcı yer aldı.

Kurtulmuş, APA Dönem Başkanlığı’nın TBMM’den Azerbaycan Milli Meclisi’ne devredilmesi dolayısıyla güzel bir tören düzenlendiğini belirterek, ev sahipliği dolayısıyla Gafarova’ya teşekkür etti, APA Dönem Başkanlığı döneminde başarılar diledi. Azerbaycan’da 7 Şubat’ta gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçiminde TBMM’den çok sayıda milletvekilinin gözlemci olarak bulunduğunu belirten Kurtulmuş, bunun Türkiye-Azerbaycan ilişkilerine çok büyük katkıları olduğuna işaret ederek, İlham Aliyev’in yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesinin önemli olduğunu söyledi.

‘AZERBAYCAN’IN AKPM’DE OLMASI AVRUPA’NIN MENFAATİNE’

Türkiye ve Azerbaycan Cumhurbaşkanları arasında yakalanan ivmenin, iki ülkenin hayrına olduğunu, kalkınmada karşılıklı hedefler gözetilerek güzel adımlar atıldığını dile getiren Kurtulmuş, ‘Tek millet, iki devlet’ anlayışını fiilen uygulamaya devam ettiklerini, iş birliğini ve kardeşliği daha ileriye götüreceklerini vurguladı. Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi’nde (AKPM), Azerbaycan heyetinin yetki belgelerinin onaylanmamasının kabul edilemez olduğunu ve bu kararın en kısa sürede gözden geçirilmesini beklediklerini belirten bir açıklama yayımladıklarını ifade eden Kurtulmuş, Azerbaycan’ın AKPM’de var olmasının Avrupa’nın menfaatine olduğunu söyledi. Kararın doğru olmadığını ve en kısa zamanda tashih (düzeltme) edilmesi gerektiğini vurgulayan Kurtulmuş, AKPM üyelerinin belli lobilerin tesirde kalarak bu kararı verdiğini aktardı.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi’nin Kurulmasına Dair Mutabakat Zaptı’nın da kardeşliği pekiştiren adımlardan birisi olduğunu vurgulayan Kurtulmuş, üniversitenin Azerbaycan ve Türkiye’ye hayırlı olmasını diledi.

sonbasin.com / DHA

MOBİL REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş