Jorge Jesus’tan basketbol maçında konuşulacak hareket! Obradovic’i hatırlattı

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında Fenerbahçe Beko, Real Madrid’e 85-71 mağlup olarak bu sezon resmi maçlardaki ilk iç saha yenilgisini aldı. Mücadeleyi yerinden takip eden Teknik Direktör Jorge Jesus ise çok konuşulacak bir harekete imza attı. İşte detaylar…

Jorge Jesus’tan basketbol maçında konuşulacak hareket! Obradovic’i hatırlattı
Yayınlama: 03.12.2022
A+
A-

Turkish Airlines EuroLeague’in 11. haftasında Fenerbahçe Beko, sahasında Real Madrid’i konuk etti. Başantrenör Dimitris Itoudis yönetiminde bu sezon başarılı bir performans ortaya koyan sarı-lacivertli ekip, önemli eksiklerle çıktığı mücadelede İspanyol temsilcisine karşı istediği oyunu parkeye yansıtamadı ve maçtan 85-71’lik skorla mağlup ayrıldı.

ÖNEMLİ EKSİKLER

Fenerbahçe Beko’da Scottie Wilbekin, Marko Guduric, Dyshawn Pierre, Nemanja Bjelica gibi yıldızlar sakatlıkları nedeniyle forma giyemediler. Fenerbahçe’de Johnathan Motley, ürettiği 20 sayıyla maçın en skorer ismi olurken Devin Booker 15, Melih Mahmutoğlu 10 sayıyla oynadı. Real Madrid’de Dzanan Musa, 18 sayıyla takımının en skorer ismi olurken Walter Tavares 17, Gabriel Deck 12 sayıyla maçı tamamladı.

İÇ SAHADA İLK YENİLGİ

Turkish Airlines EuroLeague’de 11. maçındaki 2. yenilgisini alan Fenerbahçe Beko; iç sahada ise resmi maçlarda ilk kez mağlup oldu. Galibiyet serisini 6 maça çıkaran Real Madrid ise 11 maç sonunda 8 galibiyete ulaştı.

Jorge Jesus'tan basketbol maçında konuşulacak hareket! Obradovic'i hatırlattı

MAÇTA YAŞANANLAR

Bjelica’nın henüz takıma katılamadığı sezona fırtına gibi giren Wilbekin ve Pierre’i sakatlık, Guduric’i de hastalık nedeniyle kullanamayan Fenerbahçe Beko’da Hayes’in de çok erken 2. faulü alması, planları erken bozdu. 

Sezon başından bu yana Pierre-Hayes ikilisiyle rakip forvetlere hep üstünlük kurmayı başaran temsilcimiz, bu kez Musa ile Deck’in hızını kesmekte zorlandı. İlk 5 başlayan Booker da yeterli olmayınca Madrid kontrolü eline aldı. Uzun süre oyun Real’in istediği gibi oynandı, fark 21 sayıya kadar çıktı. 

Itoudis, 3. periyotun sonuna kadar Şehmus’u kullanmamıştı ancak genç oyuncu sahaya adım attığı anda, ön alandaki baskısı, potaya yaptığı atakları, enerjisi ve atletizmiyle son periyotta tribünleri heyecanlandırdı. Fark 10 sayıya kadar düştükten sonra daha fazlası da yapılabilirdi elbette ama kusursuz bir oyun sergileyen Tavares’e önlem almaya çalışırken dışarıdaki riskleri hemen cezalardıran temsilcimiz, ribauntlarda da sıkıntı yaşayınca evindeki ilk yenilgiyle tanıştı. 

JORGE JESUS SALONDA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Ali Koç ile Erkek Futbol Takımı Teknik Direktörü Jorge Jesus, karşılaşmayı salonda birlikte takip ettiler.

Jorge Jesus'tan basketbol maçında konuşulacak hareket! Obradovic'i hatırlattı

TEZAHÜRATLARA KARŞILIK

Fenerbahçe taraftarı, Başkan Ali Koç ile Real Madrid maçını salonda izleyen Jorge Jesus’a tezahürat yaptı. Portekizli çalıştırıcı ise tezahüratlara karşılık olarak teşekkür etmesinin ardından basketbol takımını işaret etti ve onlara tezahürat yapılmasını istredi.

OBRADOVİC’İ HATIRLATTI

Jorge Jesus’un bu hareketiş Fenerbahçe’nin ve Avrupa basketbolunun efsane başantrenörü Zeljko Obradovic’i akıllara getirdi. Sırp başantrenör, sarı-lacivertli takımı çalıştırdığı dönemde kendisine yönelik tezahüratlarda takımını işaret ediyor ve onlara tezahürat yapılmasını istiyordu.

Jorge Jesus'tan basketbol maçında konuşulacak hareket! Obradovic'i hatırlattı

 

sonbasin.com / Milliyet.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş