İsrail’in övündüğü teknolojisi arızalandı… ‘Demir Kubbe roketleri engelleyemedi!’

İsrail medyası tarafından yapılan haberde, gün boyu süren çatışmalar sırasında Demir Kubbe’nin yerleşim yerlerine yönelen roketleri engelleme oranının yüzde 90,5 olduğunu açıkladı. Bu oran geçtiğimiz yıl yüzde 97 olarak belirtilmişti.

İsrail’in övündüğü teknolojisi arızalandı… ‘Demir Kubbe roketleri engelleyemedi!’
Yayınlama: 05.05.2023
A+
A-

İsrail medyasında yer alan habere göre, İsrail Hava Kuvvetleri’nin hafta başında Gazze’ye yönelik gerçekleştirdiği hain saldırıları sırasında, Demir Kubbe hava savunma sisteminin arızalandığı belirtildi. İsrail medyası roket saldırılarından birinde “teknik bir hata” yaşandığını ve bunun sonucunda mermilerin yerleşim alanlarına düşmeden önce engellenemediğini belirtti.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, Salı günü öğleden sonra meydana gelen sorunun  fark edildikten hemen sonra giderildiğini belirtti ve “Salı akşamı ya da daha fazla roketin ateşlendiğini” açıklamasında bulunarak Gazze’ye yönelik saldırıların devam ettiğini itiraf etti.

İsrail'in övündüğü teknolojisi arızalandı... 'Demir Kubbe roketleri engelleyemedi!'

DEMİR KUBBE ENGELLEYEMEDİ

İsrail medyasına göre, Salı günü öğleden sonra İsrail’deki yerleşim alanlarına çok sayıda roket isabet ettiği ve bunlardan biri Sderot kentindeki bir şantiyeye isabet ettiği söylendi.

İsrail Savunma Kuvvetleri, birkaç roketin önlenememesine neden olduğu anlaşılan konu hakkında ayrıntılı bilgi vermedi.

Yapılan araştırmalarda gün boyu süren çatışmalar sırasında Demir Kubbe’nin yerleşim yerlerine yönelen roketleri engelleme oranının yüzde 90,5 olduğunu açıkladı. İsrail geçen yıl Demir Kubbe’nin %97’lik önleme oranıyla övünüyordu. Ancak kendilerinde bulunan teknolojinin bu denli bir hata sergilemesi, akıllara demir kubbenin güvenilirliğini sorgulattı. 

GEÇTİĞİMİZ YIL İSRAİL’E DÜŞEN ROKETLERİ ENGELLEYEMEMİŞTİ

İki sene önce İsrail’in ramazan ayında Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği alçakça saldırıların ardından, Kassam tugayları tarafından İsrail’e karşı misilleme yapılarak roket saldırıları düzenlenmişti.

Demir kubbe bu saldırıların çoğunu engellemeyi başarsa da İsrail’in şehirlerine düşen roketler İsrail hükümetinde paniğe neden olmuştu; halk ise şaşkınlığını sokağa çıkarak yaşamıştı.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş