İngiltere benzinle ve gazla çalışan araçları yasaklıyor: Rishı Sunak son tarihi verdi!

Birleşik Krallık lideri Rishi Sunak, tartışmalı iklim değişikliğinde yeni gazlı ve dizel araçların yasaklanmasını 5 yıl erteledi. Buna göre İngiltere hükümetinin uygulayacağı yasak 2030’dan 2035 yılına ertelendi.

İngiltere benzinle ve gazla çalışan araçları yasaklıyor: Rishı Sunak son tarihi verdi!
Yayınlama: 22.09.2023
A+
A-

Elektrikli araçlara milyarlarca dolar yatırım yapan otomobil üreticileri, İngiltere’nin yeni benzinli ve dizel araçların satışını 2030 yılına kadar erteleme kararını eleştirerek bunun tedarik zincirlerini bozacağını ve daha çevreci araçlara geçişi yavaşlatacağını söyledi.

YASAKLAMA KARARINI 2035’E ERTELEDİ

Net sıfır taahhüdüne ilişkin haftalarca süren spekülasyonların ardından Başbakan Rishi Sunak Çarşamba günü yaptığı açıklamada, hane halkları üzerindeki mali yükü hafifletmek amacıyla yasağı beş yıl erteleyerek 2035 yılına çekeceğini söyledi.

Daha önceki 2035 hedefinden üç yıl önce öne çekilen 2030 hedefi doğrultusunda önemli yatırım kararları almış olan otomobil üreticileri, daha fazla politika kesinliği ve daha az kafa karışıklığı çağrısında bulundu.

İngiltere benzinle ve gazla çalışan araçları yasaklıyor: Rishı Sunak son tarihi verdi!

OTOMOBİL ÜRETİCİLERİ HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADI

Önümüzdeki birkaç yıl içinde İngiltere’de dokuz elektrikli araç (EV) modeli piyasaya sürmeyi planlayan Koreli otomobil üreticisi Kia, sektörün üzerinde çalıştığı ve yatırım yaptığı bir politikada değişiklik görmenin hayal kırıklığı yarattığını söyledi.

Kia sözcüsü, “Bugünkü duyuru… karmaşık tedarik zinciri müzakerelerini ve ürün planlamasını değiştirirken, potansiyel olarak tüketici ve sektörde kafa karışıklığına katkıda bulunuyor,” dedi.

Otomobil endüstrisi ayrıca, hükümetin sıfır emisyonlu araç (ZEV) kuralları konusunda netlik olmamasından da yakınıyor; bu kurallar, yasak öncesinde üreticilerin satışlarının giderek artan bir oranının ZEV olmasını gerektiriyor.

Volkswagen: Açık  ve güvenilir bir düzenleyici çerçeveye acilen ihtiyacımız var.

Volkswagen İngiltere sözcüsü, “Altyapının yaygınlaştırılması için bağlayıcı hedefler ve gidişatın yönünü sağlamaya yönelik teşvikler de dâhil olmak üzere, piyasa kesinliği ve tüketici güveni yaratan açık ve güvenilir bir düzenleyici çerçeveye acilen ihtiyacımız var” dedi.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş