İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sitem dolu paylaşım: Bu takdiri kamuoyunun vicdanına sunarız

İBB Başkanı Erkem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden Sefaköy- Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüs alımıyla ilgili sitem dolu bir paylaşım yaptı. Her iki projenin de 2023 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer almadığını belirten İmamoğlu, “Bu ‘takdir’, bulduğumuz finansmanı da kullanılamaz hale getirdi. Bu ‘takdiri’ kamuoyunun vicdanına sunarız.” dedi.

İmamoğlu’ndan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sitem dolu paylaşım: Bu takdiri kamuoyunun vicdanına sunarız
Yayınlama: 17.01.2023
A+
A-

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) 18.4’lük kilometrelik Sefaköy- Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüsün alımı yeni yılın Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer almadı. Hat, programa alınmadığı için İBB Meclisi’nin onay verdiği kredi kullanılamayacak.

“BU TAKDİRİ KAMUOYUNUN VİCDANINA SUNARIZ”

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, karara sert sözlerle tepki gösterdi. İmamoğlu, paylaşımında şu ifadeleri kullandı: “Sefaköy- Beylikdüzü-TÜYAP metrosunun yapımı ve 300 metrobüsün alımı için hazırdık. Ancak 2023 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında, 2 yatırıma da yer verilmedi. Bu ‘takdir’, bulduğumuz finansmanı da kullanılamaz hale getirdi. Bu ‘takdiri’ kamuoyunun vicdanına sunarız.”

İmamoğlu'ndan Cumhurbaşkanlığı ile ilgili sitem dolu paylaşım: Bu takdiri kamuoyunun vicdanına sunarız

GEÇTİĞİMİZ SENE DE YATIRIM PROGRAMINA ALINMAMIŞTI

Öte yandan 3.5 milyon kişiye hizmet etmesi planlanan Sefaköy- Beylikdüzü-TÜYAP metrosu, geçtiğimiz sene de Cumhurbaşkanlığı kamu yatırım programına alınmamıştı. İmamoğlu, o dönem yaptığı açıklamada, “Bütün metrobüs duraklarına, üst geçitlerine yazdıracağım. ‘Ey halkımız sizin metroyla buluşmanızı engelliyorlar.’ Şimdi bunları her yere yazacağım. Ve insanlarımızın duymasını sağlayacağım” demişti. Hattın geçeceği ilçelerdeki belediyeler de, “Metroma engel olma” afişleriyle tepkilerini dile getirmişti.

BORÇLANMA TALEBİNE ŞARTLI ONAY

Sefaköy-Beylikdüzü-TÜYAP Metro Hattı için 925 milyon 396 bin 200 dolar dış borçlanma talebine, İBB Meclisi’nin Kasım 2022 oturumlarında onay çıkmıştı. CHP Grup Sözcüsü Tarık Balyalı, şart olarak sunulan İller Bankası’nın İBB’ye bugüne dek hiç kredi vermediğini söylemişti.

Sizce 6'lı Masa'nın adayı kim olacak? @kilicdarogluk | @ekrem_imamoglu | @mansuryavas06 | @alibabacan

— Haberler.com (@Haberler) January 13, 2023

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş