İHH, deprem bölgesine 166 TIR yardım malzemesi gönderdi

İHH İnsani Yardım Vakfı, depremin hemen ardından yardım çalışmaları için harekete geçti. Vakfın temsilcilikleri ve insani yardım dernekleri öncülüğünde yardım TIR’ları hazırlandı. Şu ana kadar 166 TIR insani malzeme deprem bölgelerine gönderildi.

İHH, deprem bölgesine 166 TIR yardım malzemesi gönderdi
Yayınlama: 10.02.2023
A+
A-

Kahramanmaraş merkezli olarak üst üste yaşanan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 ili etkiledi. Depremlerde; Kahramanmaraş, Adıyaman, Kilis, Şanlıurfa, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Malatya ve Hatay’da binlerce bina yıkıldı.

İHH İnsani Yardım Vakfı, AFAD başta olmak üzere birçok STK ile koordineli şekilde depremin ilk saatlerinden itibaren bölgelerde yardım çalışmalarında bulunuyor. Bin 447 kişiden oluşan İHH arama kurtarma ekipleri şu ana kadar yüzlerce kişiyi enkazdan kurtardı. TIR’ların içerisinde su, gıda, giyecek, bebek bezi, jeneratör ve hijyen malzemesi gibi ürünler yer alıyor.

ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

TIR’ların içerisinde yer alan malzemeler şu şekilde: “Su, battaniye, ekmek, bot, mont, sandviç, kahvaltı paketi, poğaça, jeneratör, hazır gıda konservesi, un, gıda kolisi, yatak süngeri, odun, kek, meyve suyu, helva, çocuk bezi, kadın pedi, ıslak mendil, hasta bezi, kuru gıda, süt, kefen.”

Yeni yardım TIR’larının şehirlere gönderilmesi için çalışmalar devam ediyor.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş