Ankara’da, rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar yan bina ve araçlara isabet etti

Ankara’da sabah saatlerinde etkisini gösteren yağmur ve şiddetli rüzgardan dolayı Çankaya ilçesinde bulunan Hatca Ana Sitesi’nin çatısı uçtu. Çatıdan kopan parçalar yan sitedeki ev ve otomobillerde hasara neden olurken, o anlar ise cep telefonu kamerası ile kaydedildi.

Ankara’da, rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar yan bina ve araçlara isabet etti
Yayınlama: 28.03.2023
A+
A-

Olay, saat 15.30 sıralarında Ankara’nın Çankaya ilçesinde bulunan Akpınar Mahallesi’nde meydana geldi. Hatca Ana Sitesi’nin çatısı, akşam saatlerinde etkisini artıran yağmur ve kuvvetli rüzgarın ardından uçtu. O anlar cep telefonu kamerası ile kaydedilirken, ihbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi. Çatısı uçan binanın yöneticisi Şevki Gülhan (56), yaklaşık 200 bin liralık hasarlarının olduğunu belirterek, “Saat 15.30 civarında fırtınadan çatı uçmuş. Çocuğum haber verdi. Çatıdan dolayı dairelerin içinde sızıntılar var. İtfaiye gelmiş yan apartmana da parçalar düşmüş. 200 bin lira civarında hasarımız var, yetkili kurumlardan yardım istiyoruz” dedi.

Dairesinde sızıntıların olduğunu belirten Satı Aşıkoğlu da hala korkudan titrediğini söyleyerek, “Çok korktum deprem oluyor zannettim. O kadar şiddetliydi ki koltuğum dahi sallandı. Dolu da camlara vurdu hala titriyorum. Tuvaletim ve banyomda akıntılar var başka yerde yok çok şükür. Çok korktum çok büyük felaketti” diye konuştu.

Ankara'da, rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar yan bina ve araçlara isabet etti

‘BİNAMIZIN EN KÖTÜ 250 BİN LİRA MASRAFI OLABİLİR’

Çatıdan kopan parçaların saplandığı Batı Sitesi’nde oturan Murat Seyfullah Uslu (32), apartmanda yaşayan komşularının otomobillerinin camlarının kırıldığını söyleyerek, “Aniden bir fırtına çıktı gördüğünüz gibi tahtalar balkonlarımıza uçtu camlar aşağıya indi. Şu anda bütün sistem TV, internet sistemleri çöktü. Arabalarımızda sorun var, komşularımızın arabasının da camları kırılmış. Komşumuzun balkonuna parça isabet etmiş. Aracımı alıp çıkacağım; yan binadan parçalar düşüyor. Binamızın en kötü 250 bin lira masrafı olabilir” diye konuştu.

Ankara'da, rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar yan bina ve araçlara isabet etti

‘HALA KENDİMDE DEĞİLİM’

Kuvvetli rüzgardan dolayı, balkonuna yan binada parçaların girdiği söyleyen Gülnur Baykal (57) ise “Bugün yaşadıklarımız büyük bir şok. Çalıştığım esnada site görevlisi aradı hiç böyle olacağı aklıma gelmedi. Hala kendimde değilim. Eve geldiğimde karşılaştım manzara buydu. Her taraf cam kırığıydı. Ne yapılabilir, nasıl bir çözüm bulunabilir? Bunun araştırması içindeyiz. Yapıların birbirine yakın olması bunları tetikliyor” ifadelerini kullandı.

Ankara'da, rüzgarın uçurduğu çatıdan kopan parçalar yan bina ve araçlara isabet etti

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş