İçişleri Bakanı Yerlikaya: Olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacak

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen saldırı ile ilgili olarak, Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şuana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00 sıralarında belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her 2 şahıs da yakalandı dedi. Yerlikaya, kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadelerinin alınacağını ve olayla ilgili tüm karanlık noktaların aydınlatılacağını vurguladı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacak
Yayınlama: 29.01.2024
A+
A-

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde, Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde düzenlenen saldırı ile ilgili açıklama yaptı. 

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacak

CİNAYET ZANLISI 2 KİŞİ YAKALANDI

Yerlikaya, “Bildiğiniz üzere bugün Sarıyer Santa Maria Kilisesi’nde pazar ayini sırasında maskeli 2 kişi tarafından düzenlenen silahlı saldırıda Tuncer Cihan isimli vatandaşımız hayatını kaybetmişti. Olayın hemen ardından yaptığımız açıklamada faillerin en kısa sürede yakalanıp adalete teslim edileceğini, yaşanan hadiseyi şiddetle kınadığımızı belirtmiştik. Menfur saldırı sonrası İstanbul Emniyetimiz çok hızlı ve kapsamlı bir çalışma başlattı. Gün boyu emniyet güçlerimiz 30 ayrı adrese baskın düzenledi ve şuana kadar 47 şahıs gözaltına alındı. Son olarak ise saat 22.00 sıralarında belirlenen adrese yapılan baskında cinayet zanlısı her 2 şahıs da yakalandı. Zanlıların her ikisinin de yabancı uyruklu olduğunu ifade etmek istiyorum. Biri Tacikistanlı, diğeri Rusyalı olan bu iki yabancı uyruklu DEAŞ’lı olduklarını değerlendiriyoruz” şeklinde konuştu.

KARANLIK NOKTALAR AYDINLATILACAK

Olayın üzerinde 12 saat bile geçmeden her iki katil zanlısını yakalayan İstanbul Emniyetine ve polislere teşekkür eden Yerlikaya, “Kilisede işlenen cinayetle ilgili zanlıların ifadeleri alınacak, olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacaktır. Şunun altını çizmek istiyorum. Medeniyetimizin baş tacı İstanbul’umuz farklı dinlere, mezheplere asırlardır ev sahipliği yapmaktadır, yapmaya da devam edecektir. Biz Türkiye’nin huzuru diyoruz. Ülkemizin huzurunu bozmaya çalışanlara, teröristlere ve onların işbirlikçilerine; ulusal olsun, uluslararası olsun suç odaklarına, birlik ve beraberliğimize kastedenlere asla ama asla göz açtırmayacağız. Hayatını kaybeden vatandaşımızın ailesine, yakınlarına bir kez daha başsağlığı diliyorum. Son olarak başta bölücü terör örgütü olmak üzere terörün her türlüsü ile mücadele ediyoruz, azimle, kararlılıkla.  DEAŞ’la ilgili 1 Haziran 2023 tarihinden bugüne bin 46 operasyon yaptık. 2 bin 86 gözaltı, 529 tutuklu, 404 adli kontrol kararı alındığını da belirtmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Olayla ilgili karanlık noktalar aydınlatılacak

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş