Google binlerce çalışanının internet erişimini kısıtlayacak!

Google, siber saldırı riskini azaltmak amacıyla binlerce çalışanının internet erişimini devre dışı bırakacağını belirtti. Başlangıçta pilot uygulama için 2.500 çalışan seçildiği aktarıldı.

Google binlerce çalışanının internet erişimini kısıtlayacak!
Yayınlama: 19.07.2023
A+
A-

CNBC’nin haberine göre Google, binlerce çalışanın internet erişiminin sadece Google’a ait web siteleri/araçları (örneğin Docs, Drive) ve dahili web araçlarıyla sınırlandırıldığı bir pilot program yürütüyor.

Başlangıçta pilot uygulama için 2.500 çalışan seçildi, ancak geri bildirimler katılımcılara vazgeçme seçeneği verilmesiyle sonuçlandı.

ÇALIŞANLAR İSTEDİKLERİ YAZILIMI YÜKLEYEMEYECEK

Root erişimi de bazı çalışanlar için kısıtlanacak, yani bilgisayarlarına yazılım yükleyemeyecek ya da yönetici komutları çalıştıramayacaklar.

Google binlerce çalışanının internet erişimini kısıtlayacak!

İnternet erişimini kaybetmek istemeyen her Google çalışanı pilot uygulamaya gönüllü olarak katılabilir.

CNBC tarafından görülen pilot uygulamanın şirket içi açıklamasına göre, deneyin nedeni ise “Google çalışanlarının sık sık saldırıların hedefi olması”

İnternet erişiminin olmaması, bir siber saldırının başarılı olma tehdidinin azalması anlamına geliyor, ancak Google’ın bu yılın başlarında 12.000 kişiyi işten çıkarmasının ardından dünya çapında 178.000’den fazla çalışanı bulunuyor.

ARTAN SALDIRILARA KARŞI YENİ ÖNLEMLER ARAYIŞINDA

Kısıtlamalar sorulduğunda bir Google sözcüsü şunları söyledi: “Ürünlerimizin ve kullanıcılarımızın güvenliğini sağlamak en önemli önceliklerimizden biridir… Dahili sistemlerimizi kötü niyetli saldırılara karşı güçlendirmenin yollarını rutin olarak araştırıyoruz.”

Geçtiğimiz yıl, kritik altyapıları hedef alan siber saldırılar önemli ölçüde arttı ve işletmelerin hedef alınmaları durumunda ve ne zaman hedef alınacaklarına hazırlanmaları gerekiyor.

Google bir istisna değildir ve bu kadar tanınmış bir ismin ve çevrimiçi hizmet yelpazesinin düzenli olarak saldırıya uğraması şaşırtıcı olmamalıdır.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş