ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü

Ülkemizde Çölyak bilinirliği oluşturulması çalışmalarını titizlikle sürdüren ESEV, bu yılki Dünya Çölyak Günü münasebetiyle “Çölyak Yürüyüşü” düzenlendi. Etkinlik kapsamında, İstanbul’da Kadıköy Bağdat Caddesi boyunca görevlendirilen gönüllüler tarafından çölyak hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü
Yayınlama: 10.05.2023
A+
A-

Tüm dünyada her yıl 9 Mayıs’ta çeşitli etkinliklerle kutlanan Çölyak Farkındalık Günü kapsamında Çölyak’a dikkat çekmek amaçlanıyor.

ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü

ÇÖLYAK YÜRÜYÜŞÜ DÜZENLENDİ

Ülkemizde Çölyak bilinirliği oluşturulması çalışmalarını titizlikle sürdüren ESEV, Çölyak’ın tanınması ve teşhis & tedavisinin yaygınlaştırılması için projeler geliştiriyor. Bu yılki Dünya Çölyak Günü münasebetiyle de 6 Mayıs Cumartesi günü 13.00-16.00 saatleri arasında geleneksel hale getirdiği Çölyak farkındalık etkinliği kapsamında “Çölyak Yürüyüşü”nü düzenledi.

ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü

Etkinlik kapsamında, İstanbul’da Kadıköy Bağdat Caddesi (Feneryolu-Caddebostan hattı) boyunca görevlendirilen gönüllüler tarafından çölyak hakkında bilgilendirme broşürlerin dağıtıldı, dikkat çekici Çölyak sloganları içeren dövizler taşındı, tüm dünyada çölyak rengi olarak kabul edilen yeşil renkli kokartlar dağıtıldı ve Göztepe 60. Yıl Parkı’nda halkı bilinçlendirme çalışmalarına yer verildi.

ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü

SEMBOL YAPILAR RENKLENDİRİLDİ

İstanbul’daki etkinlik dışında, Türkiye genelinde, her ili temsil eden kale, kule, köprü gibi sembol yapılar yeşil renkle renklendirilerek Çölyak farkındalığı yaratıldı. Sosyal sorumluluk anlayışıyla bir araya gelen ESEV bursiyerlerinin ve gönüllülerinin katkısıyla gerçekleştirilecek bu etkinlikler ile toplumda çölyak farkındalığının yaratılması amaçlanıyor.

ESEV gönüllüleri Çölyak farkındalığı için yürüdü

ÇÖLYAK NEDİR?

Genetik yatkınlığı olan bireylerde buğday, arpa, çavdar gibi tahıllarda bulunan glüten isimli proteine karşı duyarlılık sonucu gelişen Çölyak, insan sağlığı üzerinde birçok değişime neden olması sebebi ile teşhisi büyük önem taşıyan özel bir durumdur. Sağlık Bakanlığı verilerine göre, ülkemizde her 100 kişiden biri çölyaklı.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş