Elon Musk yine bir şeyler deniyor… Twitter adı tarihten siliniyor mu?

Twitter yine gündemde… Elon Musk San Francisco’daki Twitter Genel Merkezi tabelasındaki ‘w’ harfinin üzerini boyamasının ardından, şirketin X Corp’a katıldığına dair söylentiler çoğaldı.

Elon Musk yine bir şeyler deniyor… Twitter adı tarihten siliniyor mu?
Yayınlama: 11.04.2023
A+
A-

Dünyaca ünlü milyarder Elon Musk’ın Twitter oyunları devam ediyor. Son birkaç yıldır Musk’ın Twitter üzerinden hem şirket hisselerini hem de kripto para dünyasını manipüle ettiğine dair pek çok konuşma yapıldı.

Geçtiğimiz yılın son çeyreğinde Twitter’ı satın almasıyla bu tartışmalar yön değiştirdi. Özellikle birçok hizmeti ücretli hale getirmesiyle gündemi meşgul eden Musk, Kasım 2022’den bu yana şirkete 20 milyon doların üzerinde değer kaybettirdi.

Elon Musk yine bir şeyler deniyor... Twitter adı tarihten siliniyor mu?

‘W’YU KALDIRDI

Geçtiğimiz hafta ünlü sosyal medya uygulaması, logosunu tartışmalı kripto para birimi ‘DOGE Coin’in logosu olan bir kuştan köpeğe değiştirdi. Bu hafta başında da Twitter, San Francisco’daki genel merkezinde logo değişikliğine gitti.

Musk, Twitter’ın ‘W’ harfini beyaza boyayarak T(w)itter Daily News (TitterDaily) adlı Instagram hesabına gönderme yaparak, “SF HQ’daki ev sahibimiz yasal olarak Twitter’daki “W” harfini tutmamız gerektiğini çünkü yasal olarak kaldıramayacağımızı söyledi, biz de arka plan rengini boyadık. Sorun çözüldü!” dedi.

Our landlord at SF HQ says we’re legally required to keep sign as Twitter & cannot remove “w”, so we painted it background color. Problem solved! pic.twitter.com/1iFjccTbUq

— Elon Musk (@elonmusk) April 10, 2023

TWİTTER, X CORP BÜNYESİNE Mİ KATILDI?

11 Nisan’da ise çok daha dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Elon Musk’ın atıfta bulunduğu T(w)itter Daily News (TitterDaily) hesabı, Twitter Inc. şirketinin artık Musk’ın diğer çatı şirketi X Corp. bünyesine dahil olduğunu belirten bir belge yayınladı.

NEWS: Twitter is now X Corp. Twitter Inc. no longer exists. pic.twitter.com/G76PClL0xg

— T(w)itter Daily News  (@TitterDaily) April 11, 2023

Bu durum Elon Musk ya da Twitter tarafından resmi olarak teyit edilmemiş olsa da TitterDaily hesabının doğrulanmış olması bu belgenin de gerçek olduğunu kanıtlıyor.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş