X’te artık manşetler görünmeyecek!

Elon Musk’ın sahibi olduğu X (Twitter) platformdaki haberlerin görünümünü değiştirerek başlıkları kaldırdı. Bundan sonra gönderilerdeki haberler yalnızca ana görsel ve bağlı web alan adını gösterecek.

X’te artık manşetler görünmeyecek!
Yayınlama: 05.10.2023
A+
A-

Elon Musk’ın eskiden Twitter olarak bilinen X sitesinde bazı kullanıcılar Çarşamba günü, medya haberlerinin akışlarında görünme biçiminde yapılan bir değişiklikle, belirli gönderilerdeki haber bağlantılarını ve başlıkları göremediklerini bildirdi.

Birkaç X kullanıcısı, gönderilerin yalnızca tek tek haber makalelerinin grafiklerini gösterdiğini ve bunun da anlamayı zorlaştırdığını belirtti.

GÖNDERİLERİN DAHA ESTETİK GÖRÜNMESİNİ SAĞLIYOR

Bu ayın başlarında Musk, Fortune’un bir haberinde şirketin bu değişikliği düşündüğünü doğrulamış ve bunu “estetiği büyük ölçüde iyileştirmenin” bir yolu olarak sunmuştu. Bir X sözcüsü CNBC’ye yaptığı açıklamada, başlıkların ve bağlantıların kaldırılmasının geniş bir yayılımı temsil edip etmediğini araştırdığını söyledi.

Musk’ın Haziran ayında X’in CEO’su olarak işe aldığı Linda Yaccarino, geçen hafta Code Conference’da CNBC’den Julia Boorstin ile yaptığı bir sohbet sırasında Musk’ın şirketin ürün ve özellik geliştirmesini denetlediğini, kendisinin ise iş ve operasyonel konularla ilgilendiğini yineledi.

X'te artık manşetler görünmeyecek!

BU DÜZENLEME HABER SİTELERİNİ KIZDIRABİLİR

Bu değişiklik, medya şirketlerinin ve yayıncıların X’te içerik paylaşma şeklini değiştirecek, çünkü görselin altında görünen başlık olmadan, başlık gönderinin metni olarak dahil edilmedikçe (veya başlık makaleyle paylaşılan görsele dahil edilmedikçe) bir gönderi bağlamdan yoksun olacaktır.

X’te paylaşılan makaleler, öne çıkan görsele tıklayarak orijinal siteye geri bağlantı vermeye devam ediyor. Bazı X kullanıcıları Çarşamba gününden itibaren zaman akışlarındaki makalelerde hala başlıkları gördüklerini bildirdiler.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş