Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu İsveç ve Finlandiya’nın NATO’ya üyeliği hakkında konuştu. Çavuşoğlu, “NATO üyeliği konusunda taahhütler var. Bizim bu adımları görmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil. 3’lü muhtıranın unsurlarının uygulanıp uygulanmadığı gözden geçirilecek. 2 toplantı oldu, 3’üncÜ toplantıyı Kuran yakma eyleminden sonra da erteledik. 3’üncü toplantının Brüksel’de olmasında fayda var.” dedi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu: İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil
Yayınlama: 27.02.2023
A+
A-

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanı Peter Szijjarto ile ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu basın toplantısı sırasında İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyelik sürecine de değindi.

“EVET DEMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL”

Çavuşoğlu, iki ülkenin üyelik konusunda taahhütleri olduğunu ifade ederken, “Bizim bu adımları görmeden İsveç’in NATO üyeliğine evet dememiz mümkün değil. 3’lü muhtıranın unsurlarının uygulanıp uygulanmadığı gözden geçirilecek.

“ÜÇÜNCÜ TOPLANTININ BÜRKSEL’DE OLMASININ FAYDASI VAR”

2 toplantı oldu, 3’üncü toplantıyı Kuran yakma eyleminden sonra da erteledik. 3’üncü toplantının Brüksel’de olmasında fayda var. 9 Mart’ta düzelecek, İsveç’in yükümlülüklerini yerine getirmediğini açıkça görsünler.” açıklamalarında bulundu.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş