Depremzede gazi ve şehit yakınları, Gazi Uyumevi’nde

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgeden tahliye edilen gazi, gazi ailesi ve şehit yakınları, Ankara’da Milli Savunma Bakanlığı’na ait Gazi Uyumevi’ne yerleştirildi.

Depremzede gazi ve şehit yakınları, Gazi Uyumevi’nde
Yayınlama: 14.02.2023
A+
A-

Ankara’da bulunan Milli Savunma Bakanlığı’na ait Gazi Uyumevi, depremden etkilenen 10 ilde yaşayan gazi, gazi yakınları ve şehit ailelerine açıldı. Depremin ardından bölgeden tahliye edilen 60 aile ve 50’si çocuk 340 kişi, Gazi Uyumevi’ne yerleştirildi. Depremzede gazi ve şehit yakınları, burada sağlık kontrolünden geçirildi. Uyumevi bünyesindeki kreşte çocuklar için de eğitmenler gözetiminde oyun, sinema gibi çeşitli aktiviteler düzenlenerek depremin izleri silinmeye çalışılıyor.

Depremzede gazi ve şehit yakınları, Gazi Uyumevi'nde

Gazi Uyumevi Müdürü Albay Vahdettin Taşdelen, gazi ve gazi yakınları ile şehit ailelerinin sağlık kontrolünden geçirildiğini ve doğacak bebekler için gerekli hazırlıkların tesis içinde sağlandığını söyledi. Ayrıca tesisin sergi salonunu geçici olarak afetzedelere ulaştırılmak üzere yardımların toplandığı alan haline çevirdiklerini belirten Taşdelen, “Tesiste bulunan kreşlerde çocuklar için psikolog ve rehberlik danışman uzmanların gözetiminde sosyal etkinlikler düzenliyoruz” dedi.

Depremzede gazi ve şehit yakınları, Gazi Uyumevi'nde

Gazi Celal Şahin (52) de Gaziantep İslahiye’de ailesi ile oturduğu evde depreme yakalandığını belirterek, “6 çocuğum ile birlikte evden dışarı kendimizi zor attık. Dışarı çıktıktan sonra yağmurun altında arabanın içerisinde birkaç gün idare ettik. Daha sonra Ankara’ya geldik. İslahiye yerle bir oldu. TOKİ konutları hiç yıkılmadı” diye konuştu.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş