Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen HÜDA-Par’dan yeni açıklama geldi: Somut bir durum ortaya çıktığında kamuoyu ile paylaşılacak

HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu’nun AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesiyle ilgili bir açıklama daha geldi. Görüşmenin ardından, “Cumhur İttifakı’na yeni bir parti mi katılıyor?” sorusu gündeme gelirken, HÜDA-PAR, “Şu an itibariyle ittifaklar konusunda somutlaşmış bir durum yoktur. Somut bir durum ortaya çıktığında uygun bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşen HÜDA-Par’dan yeni açıklama geldi: Somut bir durum ortaya çıktığında kamuoyu ile paylaşılacak
Yayınlama: 06.01.2023
A+
A-

Hür Dava Partisi (HÜDA-PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, dün AK Parti Genel Merkezi’nde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşme gerçekleştirdi. Basına kapalı yapılan görüşme yaklaşık 1 saat sürerken, “HÜDA-PAR, Cumhur İttifakı’na mı katılıyor?” sorusu gündeme geldi.

“SİYASİ PARTİLERLE GÖRÜŞMELERİMİZ DEVAM EDECEK”

HÜDA-PAR görüşmeye ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şu an için somut bir durumun olmadığını belirtti. Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Dün (5 Ocak 2023 Perşembe günü) Sayın Genel Başkanımız ile birlikte AK Parti Genel Merkezini ziyaret ettik. Sayın Erdoğan ile daha önce de görüşmelerimiz olmuştu. Başka partilerin genel merkezlerine de ziyaretlerimiz olmuştu. Siyasi partiler arasında diyalog kapılarının açık olması gerektiğini öteden beri söylüyoruz. Bundan sonra da siyasi partilerle görüşmelerimiz devam edecek.

“SOMUT BİR DURUM ORTAYA ÇIKTIĞINDA KAMUOYU İLE PAYLAŞILACAK”

Şu an itibariyle ittifaklar konusunda somutlaşmış bir durum yoktur. Somut bir durum ortaya çıktığında uygun bir şekilde kamuoyu ile paylaşılacaktır. Görüşmenin detaylarıyla ilgili zamanı geldiğinde Sayın Genel Başkanımız veya uygun göreceği bir arkadaşımız gerekli bilgilendirmeyi yapacaklardır.”

“GÖRÜŞMELERİMİZ SÜRECEK”

Öte yandan HÜDA-PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, AK Parti Genel Merkezi gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı. Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la daha önce de görüştüklerini hatırlatarak, “Diğer partilerin genel başkanlarıyla da görüşmemiz oldu. Görüşmelerimiz sürecek. Biraz daha sabretmeniz gerekecek. Konular netleşince, mevzular inşallah sizler aracılığıyla kamuoyuyla da paylaşılacaktır. Birkaç başlığımız vardı. Evet, konuştuk. Seçimler de bu başlıklardan bir tanesiydi.” demişti.

“GİZLİ SAKLI İŞ YAPMAYACAĞIZ”

Yapıcıoğlu, sözlerini şu şekilde sürdürmüştü: “Biraz daha sabır. Evet, konuştuğumuz konulardan bir tanesi de seçimlerdi. Görüşmelerimiz sürecek. Netleşince, bir karar aşamasına gelince bunu paylaşacağız. Gizli saklı iş yapmayacağız.

“SEÇİM TARİHİ NETLEŞİNCE BİZİM DE TARİHİMİZ NETLEŞİR”

Öyle anlaşılıyor ki seçim tarihi de yoğun bir şekilde konuşuluyor. Ne zaman seçim tarihi netleşir? Bu konuda bugünden bir şey söylemek mümkün değil ama görünen o ki seçim tarihinin netleşmesine çok uzun bir zaman kalmadı. Muhtemelen ocak veya şubat ayı içerisinde en geç seçim tarihinin netleşmesi gerekiyor. Zaten zaman kalmadı. Çünkü YSK’nin hazırlık yapabilmesi için üç ay gibi bir zamana ihtiyacı var. İhtimal ki bu ay içerisinde, belki bir ihtimal şubat ayı içerisinde tarih netleşir. Seçim tarihi netleşince kuvvetli ihtimal bizim de kararımız netleşir. O zaman paylaşırız.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş