Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le arasında geçen “domates” diyaloğu: “Beni mahcup etme” dedim, sağ olsun ricamızı kırmadı

Geçtiğimiz ay sel felaketinin yaşandığı Kumluca’yı ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Kumluca ve domates konusunda yaşadığı bir diyaloğu paylaştı. Erdoğan, “Putin’e dedim ki ‘Bak bizim Kumluca’mız var, bu Kumluca’mızın bir özelliği var, burası adeta bir domates memleketi gibidir. Kumlucalılara beni mahcup etme. ‘O da bu ricalarımızı kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyordu ya. Ondan sonra önü açılan o domateslerimizin ihracatında bunları gördük” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Putin’le arasında geçen “domates” diyaloğu: “Beni mahcup etme” dedim, sağ olsun ricamızı kırmadı
Yayınlama: 07.01.2023
A+
A-

Antalya’da bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 12 Aralık tarihinde sel felaketinin yaşandığı Kumluca ilçesini ziyaret etti. Meydanda toplanan vatandaşlara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, sel felaketinden dolayı geçmiş olsun dileklerini yineledi.

“SAĞ OLSUN RİCALARIMIZI KIRMADI”

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir diyaloğunu paylaşan Erdoğan, “Sayın Putin’e dedim ki ‘Bak bizim Kumluca’mız var, bu Kumluca’mızın bir özelliği var, burası adeta bir domates memleketi gibidir. Beni Kumlucalılara mahcup etme.’ Sağ olsun o da bu ricalarımızı kırmadı. Zaman zaman kesilmeler oluyordu ya. Ondan sonra önü açılan o domateslerimizin ihracatında bunları gördük. Şimdi, hanım kardeşlerim bize domates ikramında bulundular, hakikaten bu domateslerimiz her şeye değer” diye konuştu.

“VATANDAŞLARIMIZA KONTEYNER VERİLDİ”

4 aya düşen yağışın 1 günde yağmasıyla; sel felaketinin oluştuğunu, yolların kapanmasına, ev, iş yeri, araç ve seraların su altında kalmasına sebep olduğunu söyleyen Erdoğan, afetin başladığı andan itibaren tüm imkanlarla sahaya indiklerini belirtti. Erdoğan, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Bakanlarımızı hemen bölgeye göndererek çalışmaların koordinasyonunu sağladılar. Çeşitli kurumlarımıza ait 2 bin 385 personel ve 454 araç, selin yaşandığı ilçelerimizde müdahale ve iyileştirme faaliyetleri yürüttü. Sel sularının bastığı 624 ev ve iş yeri temizlendi. 14 konut tahliye edildi. Heyelan tehdidi altındaki 8 konut tamamen boşaltılarak, içinde yaşayan vatandaşlarımıza konteyner verildi.

“VATANDAŞIMIZI YALNIZ BIRAKAMAYIZ”

Acil ihtiyaçlar için toplam 171 milyon lira ve barınma ile gıda malzemeleri kurumlarımızca bölgeye gönderildi. Önceki yıl yaşanan yangın afetinde doğudaki ilçelerimizde yaşayan vatandaşlarımızı yalnız bırakmadık, maddi, manevi her türlü desteği verdiğimiz gibi sel afetinde de sizlerin yanında yer aldık. Sizleri yalnız bırakamazdık. Bir felaket var ve bu felaketin olduğu yerde biz neyiz? Devletiz. Devlet olarak biz halkımızı ve vatandaşımızı yalnız bırakamayız. Bir deprem olabilir, sel afeti, geçen yıl olduğu gibi yangın afeti olabilir. Biz eli bağlı duramayız. Niye? Siz bize bir görev verdiniz. Dediniz ki, ‘Bak emaneti biz size teslim ediyoruz, başımıza bir musibet geldiği zaman; siz bizim yanımızda olacaksınız.’ Biz bunu Manavgat’ta yaptık mı? Yaptık. Muğla’da yaptık mı? Yaptık. Antalya’nın diğer ilçelerinde yaptık mı? Yaptık. Şimdi de burada yine aynı şekilde anında bakan arkadaşlarımızı gönderdik, aynı şekilde bütün kurumlarımızı seferber ettik.”

SON DEPREMLER: Türkiye ve dünyadan son dakika depremler listesi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş