Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes’in idam edilmeden önce kaleme aldığı son mektubu okudu

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Aydın’da toplu açılış töreninde konuştu. Erdoğan, “Aydın’ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Son gelişimizde sizlere rahmetli Menderes’in idamdan önce kendisini Yaslıada’ya kapatanlara hitaben yazdığı son mektubu okumuştum.” ifadelerini kullanıp söz konusu mektuptan bazı satırları vatandaşlara aktardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Menderes’in idam edilmeden önce kaleme aldığı son mektubu okudu
Yayınlama: 04.02.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplu açılış için Aydın’a gitti. Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada Aydın’da doğan merhum Başbakan Adnan Menderes’i andı.

KONUŞMASININ BAŞINDA MENDERES’İ ANDI

Adnan Menderes nedeniyle Aydın’ın farklı bir yeri olduğunu söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Aydın’ın bizim gönlümüzde farklı bir yeri var. Son gelişimizde sizlere rahmetli Menderes’in idamdan önce kendisini Yaslıada’ya kapatanlara hitaben yazdığı son mektubu okumuştum. Menderes’le birlikte 592 kişinin aylar boyunca bir nobranlıkla yargılandığı Yaslıada’yı Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirdik. Bizim farkımız bu.” dedi.

MEKTUPTAKİ İFADELERİ OKUDU

Mektuptaki ifadeleri vatandaşlarla paylaşan Erdoğan, şöyle devam etti: “Size dargın değilim. Sizin ve diğer zavallıların iplerinin hangi efendiler tarafından idare edildiğini biliyorum. Onlara da dargın değilim. Kellemi onlara götürdüğünüzde deyiniz ki, ‘Adnan Menderes hürriyet uğruna ortaya koyduğu başını on yedi sene içinde almadığınız için sizlere müteşekkirdir.’ İdam edilmek için ortada hiçbir sebep yok. Ölüme bu kadar metanetle gittiğimi, silahların gölgesinde yaşayan efendilerinize acaba söyleyebilecek misiniz? Şunu da söyleyiniz ki, milletçe bir gün mutlaka kazanılacak hürriyet mücadelesinde sizi, efendilerinizi yine ben 1950’de olduğu gibi kurtarabilirdim. Dirimizden korkmamalıydınız. Ama şimdi milletle el ele vererek Adnan Menderes’in ölüsü, ölünceye kadar sizleri takip edecek ve bir gün sizi silip süpürecektir. Buna rağmen merhametim sizinledir. Millet sağ olsun.”

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş