Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika ülkemizin dış politikasında özel yere sahiptir

Türkiye-Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ”Afrika Türk milletinin kalbinde olduğu kadar ülkemizin dış politikasında da önemli bir yere sahiptir.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Afrika ülkemizin dış politikasında özel yere sahiptir
Yayınlama: 13.10.2023
A+
A-

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye- Afrika 4. İş ve Ekonomi Forumu Kapanış Töreni’nde önemli açıklamalarda bulunuyor.

Başkan Erdoğan’ın konuşmasından satır başları:

Türkiye-Afrika İş ve Ekonominin 4. forumunda sizleri Türkiye’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyorum. Hepiniz hoş geldiniz.

Ortak tarihimizin izlerine kıtanın her köşesinde rastlıyoruz. Bu köklü geçmişimize rağmen görüşmelerimizde bir ara fetret devri yaşadık. Kıtadaki özgürlük hareketlerini güçlü bir şekilde destekledik.

2002 yılında ülkeyi yönetme sorumluluğunu üstlendiğimizde, Afrika’ya da öncelik verdik. İlk olarak 2003 yılında Afrika ile ticaret ve ekonomik işbirliğinin geliştirme stratejisini uygulamaya koyduk. Afrikalı kardeşlerimizle yeniden kucaklaşırken, işbirliğimizi kazan kazan temelinde ilerletmeye çalıştık. Afrikalı kardeşlerimizle göz hizasında ilişki kurmaya ihtimam gösterdik. Tarihinde sömürgecilik lekesi bulunmayan bir millet olarak Afrika halklarını bağrımıza bastık. Düzenlediğimiz 3 Afrika-Türkiye ortaklık zirvesi ile ciddiyetimizi ortaya koyduk.

Afrika Türk milletinin kalbinde olduğu kadar, ülkemizin dış politikasında da özel bir yere sahiptir. Afrika’nın benim gözümdeki yeri çok müstesnadır. Başbakanlığım ve cumhurbaşkanlığım döneminde kıtaya 50’den fazla ziyaret gerçekleştirdim.

Önümüzdeki dönemde Afrika kıtası serbest ticaret alanının önemli fırsatlar doğuracağını değerlendiriyoruz. Kıtayla 5,4 milyar dolar olan ticaret hacmi 41 milyar dolara yaklaştı. 

Haberin Ayrıntıları Geliyor…
sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş