Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile ticaret hacmimiz 100 milyar dolar hedefine kısa sürede varacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD’li iş insanları ile bir araya geldiği toplantıda konuştu. Erdoğan “ABD ile ticaret hacmimiz, bu ivmenin doğru ve kararlı muhafaza edilmesi halinde 100 milyar dolar hedefine kısa sürede varacaktır.” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: ABD ile ticaret hacmimiz 100 milyar dolar hedefine kısa sürede varacak
Yayınlama: 22.09.2022
A+
A-

Birleşmiş Milletler 77. Genel Kurulu nedeniyle New York’ta bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye – ABD İş Konseyi Toplantısına katıldı. ABD’li iş adamlarıyla bir araya gelen Erdoğan toplantıya iştirak etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamaları şöyle: ABD ile ticaret hacmimiz, bu ivmenin doğru ve kararlı muhafaza edilmesi halinde 100 milyar dolar hedefine kısa sürede varacaktır. ABD’den aldığımız gazı önümüzdeki dönemde daha uygun şartlarla artırmak istiyoruz. Amerikan LNG’sinin bölge ülkelerine ulaştırılmasında iş birliğine hazırız.

ABD ile savunma sanayi iş birliğimizin önüne getirilen müttefiklik hukukuna aykırı suni engeller, NATO coğrafyasının güvenliğini de menfi şekilde etkiliyor. Birtakım lobilerin karar alıcılar üzerindeki baskısı sonucu gelişen bu yanlı tutum Amerikan çıkarlarına da zarar vermektedir. ABD’nin 2018’de uygulamaya koyduğu çelik ve alüminyum sektöründeki ilave gümrük vergilerinin kaldırılması müşterek çabalarımıza önemli katkı sağlayacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRErdoğan öncülük etti! Esir takası gerçekleştiHaberi GörüntüleİLGİNİZİ ÇEKEBİLİRCumhurbaşkanı Erdoğan’dan peş peşe önemli görüşmeler!Haberi GörüntüleİLGİNİZİ ÇEKEBİLİRBiden BM kürsüsünden Putin’e seslendi! ‘Açıklamalar sorumsuzca’Haberi Görüntüle

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş