Çavuşoğlu, Mısır’da duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi seçim sonrası bir araya gelecektir

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın uzun süre gergin seyreden ilişkilerin ardından Dünya Kupası’nın açılışı için davet edildiği Katar’da Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ile tokalaşması gündem olmuştu. Bugün Mısır’a giden ve açıklamalarda bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,

Çavuşoğlu, Mısır’da duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi seçim sonrası bir araya gelecektir
Yayınlama: 18.03.2023
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Katar’da düzenlenen 2022 FIFA Dünya Kupası’nın açılışında Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es-Sisi ile tokalaşmıştı. Bu kısa görüşme, Sisi’nin Mısır’da 3 Temmuz 2013’te Genelkurmay Başkanı iken yönetime el koymasının ardından Türkiye ile Mısır arasındaki en üst düzey temas olarak kayıtlara geçmişti.

Çavuşoğlu, Mısır'da duyurdu: Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Sisi seçim sonrası bir araya gelecektir

SEÇİM SONRASINI İŞARET ETTİ

İki ülke arasındaki ilişkiler normalleşme sürecine girerken bugün Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Mısır’a resmi ziyarette bulundu. “Dokuz yıllık bir boşluktan bahsettiniz. Normalleşmede nasıl bir takvim işleyecek?” sorusunu yanıtlayan Çavuşoğlu, “Biz bunun için gerekli hazırlıkları yapacağız” dedi.

ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?

Tokalaşmaya ilişkin konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Akdeniz’de Türkiye-Mısır arasında böyle bir sıkıntı yaşanmaması gerekir dedik. Daha sonra da aldığım bilgi, haberler çerçevesinde kendisi de çok mutlu olmuş, aynı mutluluk temennisini biz de ilettik. Şimdi süreç başladı, yeniden görüşeceğiz” demişti.

Seçim Sonuçları

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş