Bitlis’te 2 metreyi aşan karla mücadele

Bitlis’te aralıklarla devam eden kar yağışı nedeniyle kapanan 265 köy yolundan 263’ü ekiplerin çalışması ile yeniden açıldı. Yolu kapalı olan 2 köy yolunun açılması için de ekipler, kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan karla mücadele çalışması yürütüyor.

Bitlis’te 2 metreyi aşan karla mücadele
Yayınlama: 17.01.2024
A+
A-

Bitlis ve çevresinde cuma günü başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı nedeniyle kent merkezinde kar kalınlığı 80 santime ulaşırken, kırsal ve yüksek kesimlerde ise yer yer 2 metreyi geçti.

Bitlis'te 2 metreyi aşan karla mücadele

Kar nedeniyle kent genelinde 265 köy yolu ulaşıma kapandı. İl Özel idaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Şubesi ekiplerinin aralıksız çalışmasıyla 263 köy yolu ulaşıma açıldı. 2 köy yolunun açılması için de çalışmalar sürdürülürken, rüzgarın da etkisiyle kalınlığı yer yer 2 metreyi bulan kar nedeniyle ekipler zor anlar yaşıyor.

Bitlis'te 2 metreyi aşan karla mücadele

Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kalan 2 köy yolunun da akşam saatlerine kadar açılacağını belirtirken, karla mücadele çalışmalarının ise 10 şantiyede 45 iş makinesi ile sürdürüldüğünü bildirdi.

Bitlis'te 2 metreyi aşan karla mücadele

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş