Biden yönetimine şok suçlama… “Milyonlarca kişinin finansal verilerini aktardı!”

Biden yönetiminin vergi hazırlama firmaları üzerinden müşterilerin hassas finansal verilerini Google ve Meta’ya gönderdiği iddia edildi. Milletvekilleri bu durumun araştırılması için soruşturma çağırısında bulundu.

Biden yönetimine şok suçlama… “Milyonlarca kişinin finansal verilerini aktardı!”
Yayınlama: 12.07.2023
A+
A-

Massachusetts Demokrat Senatörü Elizabeth Warren liderliğindeki bir grup milletvekili, Biden yönetiminin vergi hazırlama yazılımı şirketleri üzerinden müşteri verilerini teknoloji platformları Google ve Meta ile nasıl yasa dışı olarak paylaşmış olabileceğini araştırma çağırısında bulundu.

BİDEN YÖNETİMİ FİNANSAL VERİLERİ GOOGLE VE FACEBOOK’LA PAYLAŞTI

Başsavcı Merrick Garland, Federal Ticaret Komisyonu Başkanı Lina Khan, IRS Komiseri Daniel Werfel ve Vergi İdaresi Hazine Genel Müfettişi J. Russell George’a gönderdikleri mektupta milletvekilleri, veri paylaşımını ilk olarak ortaya çıkaran The Markup ve The Verge’ün haberlerine dayanarak kendi soruşturmalarından elde ettikleri önemli bulguları ortaya koydular. 

Geçen yıl yayınlanan bir haberde, ortaklaşa olarak vergi hazırlama yazılımı şirketlerinin hassas finansal bilgileri piksel olarak bilinen bir kod parçası aracılığıyla Meta’nın Facebook’uyla paylaştığını ortaya koydu.

Raporda, Meta piksel izleyicilerinin platformun politikalarını ihlal ederek Meta’ya isim, e-posta ve gelir bilgileri gönderdiği tespit edildi.

Raporda ayrıca başka bir şirketin benzer bilgileri analitik aracı aracılığıyla Google’a da gönderdiği tespit edildi. Ancak bu bilgilerin isimleri içermediği belirtildi.

META FİNSANSAL BİGİLERİ KENDİ ÇIKARLARI İÇİN KULLANMIŞ OLABİLİR

Milletvekillerine göre, vergi hazırlama şirketleri Meta ve Google’ın araçlarını gizlilik sonuçlarını tam olarak anlamadan kurarken, iki teknoloji platformu da araçları aracılığıyla toplanan bilgileri nasıl toplayacakları ve kullanacakları konusunda yeterli bilgi vermedi.

Meta’nın vergi yazılımı sağlayıcılarından toplanan verileri “vergi hazırlama şirketleri dışındaki şirketler de dahil olmak üzere vergi mükelleflerine yönelik reklamları hedeflemek ve Meta’nın kendi yapay zeka algoritmalarını eğitmek için” kullandığını doğruladığını söylediler.

Grup, bulgularının vergi hazırlama şirketlerinin “vergi mükelleflerinin mahremiyetine ilişkin yasaları ihlal etmiş olabileceğini” gösterdiğine inanıyor ve bu da mektuba göre “örnek başına 1.000 dolara kadar cezai yaptırım ve bir yıla kadar hapis cezası” ile sonuçlanabilir.

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş