Bakan Yumaklı: Organize tarım bölgesini 100’e çıkarmakla ilgili bir hedef yürütüyoruz

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye genelinde 60 organize tarım bölgesinin kurulumunun devam ettiğini belirterek, Bunlardan 40’ı tüzel kişiliğini kazanmış durumda. Bazıları peyderpey üretime başlamış durumda. Türkiye çapında bu adedi 100’e çıkarmakla ilgili bir hedefi yürütüyoruz dedi.

Bakan Yumaklı: Organize tarım bölgesini 100’e çıkarmakla ilgili bir hedef yürütüyoruz
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kastamonu’yu ziyaret etti. Bakan Yumaklı, Seydiler ilçesinde AK Parti’nin belediye başkan adayı Vural Arslan’ın seçim ofisini ziyaret etti. Ardından Devrekani ilçesine geçen Yumaklı, Orman İşletme Müdürlüğü sahasında yapımı devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ne ziyarette bulundu. Türkiye geneline 60 organize tarım bölgesinin kurulumunun devam ettiğini belirten Yumaklı, “Bunlardan 40’ı tüzel kişiliğini kazanmış durumda. Bazıları peyderpey üretime başlamış durumda. Türkiye çapında bu adedi 100’e çıkarmakla ilgili bir hedefi yürütüyoruz. İnşallah çok farklı bölgelerde, farklı illerimizde öncelikle o bölgenin ihtiyacını karşılayacak, ardından da yakın illerin ihtiyacını karşılayacak hem bitkisel hem de hayvansal üretim yapacak organize tarım bölgelerini dahil etmiş olacağız” ifadelerini kullandı.

’20 BİN HAYVANLIK BÖLGE OLACAK’

Çalışmaları devam eden Tarıma Dayalı İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nde planlamaların 2025’in Haziran ayını gösterdiğini söyleyen Yumaklı, “Şartlar uygun olursa belki de bu yılın sonunda artık üretim faaliyetine geçebilecek. Buradaki işletmelerimizin kendi alanları itibariyle üretime başlayabilecekleri bir alan olacak. Yaklaşık 20 bin hayvanlık bir bölge burası. 81’e yakın işletme olacak. Özellikle bazı illerin kendi tarımsal üretim kabiliyetlerine göre bu organize tarım bölgelerini planlamak bizim için çok çok önemli. Üreticimizin daha fazla üretmesini sağlamak, verimli ve kaliteli üretim yapılmasını sağlamak, bunların sonucunda da yakın bölgelerden başlayarak hem bölgenin ihtiyacı olan hem bitkisel hem de hayvansal üretimi tüketicimize uygun koşullarda ulaşmasını sağlamak hedefimiz” dedi.

Yumaklı, daha sonra Devrekani ilçesinde AK Parti’nin seçim ofisinin açılışına katıldı. Yumaklı, Kastamonu’nun bütün ilçelerinin ciddi potansiyel barındırdığını belirterek, “Bizim görevimiz bu potansiyeli açığa çıkarmak. Biz ‘Türkiye Yüzyılı’nı inşa edecek olan Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğindeki AK kadroların birer mensubuyuz. Tek hedefimiz, Türkiye’nin ikinci yüzyılında artık kademe atlamış, daha ileriye gitmek üzere bütün yüklerinden kurtulmaya başlamış bir Türkiye olması. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu yolculukta şerefli görevi verdiği bu memleketin evladıyım. Elbette bütün Türkiye’nin bakanıyım; ama bu toprakların evladı olmaktan kaynaklı, buraların potansiyelini bilmekten kaynaklı tabii ki bir pozitif ayrımcılığı oluyor benim gönlümde. Bu memleketin, şehitler diyarı Kastamonu’nun Türkiye’nin ikinci yüzyılına vereceği çok büyük katkılar var. İnşallah bunları hep beraber yapacağız” diye konuştu.

Bakan Yumaklı, ardından ilçe esnafını ziyaret ederek, vatandaşlarla bir araya geldi. MHP’nin seçim ofisini de ziyaret eden Yumaklı, partililerle sohbet etti.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş