Bakan Göktaş: Türkiye, artık beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline geldi

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Savunma sanayi, yerli otomobil ve uzay çalışmalarımız başta olmak üzere Türkiye artık beyin göçünü tersine çeviren, parlak zekaları ağırlayan önemli bir cazibe merkezi haline geldi” dedi.

Bakan Göktaş: Türkiye, artık beyin göçünü tersine çeviren bir cazibe merkezi haline geldi
Yayınlama: 28.02.2024
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından düzenlenen, Anadolu Üniversitesi’nin ev sahipliği yaptığı İç Anadolu Kariyer Fuarı’na (İKAF) katıldı. Programda Bakan Göktaş’ın yanı sıra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay, AK Parti Eskişehir milletvekilleri Fatih Dönmez, Ayşen Gürcan, Ak Parti Eskişehir Büyükşehir Belediye başkan adayı Nebi Hatipoğlu ile öğrenciler yer aldı.

Türkiye’nin bugün gençlerin dehası ve azmiyle önemli eserlere imza atan bir ülke haline geldiğini ifade eden Bakan Göktaş, “Savunma sanayi, yerli otomobil ve uzay çalışmalarımız başta olmak üzere Türkiye artık beyin göçünü tersine çeviren, parlak zekâları ağırlayan önemli bir cazibe merkezi haline geldi. KAAN’da ve milli teknoloji sanayiinde yer alan binlerce gencimizle gurur duyuyoruz. Şunu gönül rahatlığıyla söyleyebilirim ki; Türkiye’nin yetiştirdiği gençler, milletimiz adına insanlığa hizmet eden ve dünyayı daha yaşanabilir bir yer haline getiren seçkin kadroları oluşturacaklar” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç. Dr. Salim Atay da 11 bölgede yapılan ilk bölgesel kariyer fuarlarına 70 bin 320 öğrencinin doğrudan katılım sağladığını ve bu sayının 2024 yılıyla birlikte 500 bine hızla ilerlediğini söyledi. Konuşmaların ardından Bakan Göktaş ve beraberindekiler fuarı gezdi.

VALİLİĞİ ZİYARET ETTİ

Bakan Göktaş, fuar açılışının ardından Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy’u makamında ziyaret etti. Valilik çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Göktaş, kentteki engelli ve yaşlı hizmetlerine yönelik bakanlık olarak Eskişehir için 605 milyon lira kaynak ayırdıklarını ifade etti. Kentte iki huzurevi ve bir engelsiz yaşam merkeziyle ilgili çalışmaların sürdüğünü kaydeden Bakan Göktaş, “İnşallah en yakın zamanda Eskişehir’de vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Diğer yandan Eskişehir’de evde bakım yardımını da çok önemsiyoruz. Evde bakımdan faydalanan 4 bin 39 Eskişehirli vatandaşımız var. İnsanlarımızın, yaşlılarımızın, engellilerimizin, ailelerin ve sevdiklerinin yanında bakımını da oldukça önemsiyoruz. Bu yönde politikalarımız da var” dedi.

‘MART AYINDA 500 ATAMA YAPACAĞIZ’

Kamuya yönelik atamalara ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Göktaş, “Mart ayı itibarıyla 500 üzerinde şehit yakını, gazi ve gazi yakınına yönelik atamamız olacak. Bununla beraber bugüne kadar yaptığımız şehit yakını, gazi ve gazi yakını atamamız da 50 bini aşacak. Bizler için çok kıymetli bir atama bu. Sosyal bir atama. Biz şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz. Çıkmaya da devam edeceğiz. Bunu Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde yapıyoruz. Bizler için tabii bu vatanı bize vatan kalan şehitlerimizin emanetlerine sahip çıkıyoruz. İnşallah bu vesileyle güzel bir atama da olacak mart ayı itibarıyla. Bakanlık olarak onlara her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” diye konuştu.

‘TÜRKİYE NÜFUSU YAŞLANIYOR’

TÜİK verilerini göre Türkiye nüfusunun yaşlandığına ilişkin soru üzerine konuşan Bakan Göktaş, “Geçenlerde paylaştıkları verilerde Türkiye’de 65 yaş ve üstü vatandaşımızın oranı şu anda 10,2. Bu da yaşlandığımızı gösteriyor. Aslında tüm dünyada trend aynı. Bizler ülke olarak da aynı dünya trendinde devam ediyoruz. Diğer yandan tabii doğurganlık oranımızda hızlı azalıyor. Bizler bu yönde bazı çalışmalar yaptık. Türkiye yaşlılık profil araştırması yaptık. İnşallah mart ayında bunun sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız. Çok çarpıcı veriler var. Bu veriler aslında bu çalışmalar bizler için kıymetli. Çünkü oluşturduğumuz ve oluşturacağımız politikalara da yön verecek çalışmalar bunlar. Bu verileri mart ayında kamuoyuyla paylaşacağız” ifadelerini kullandı.

SARAR FABRİKASINDA KADIN İŞCİLERLE BİR ARAYA GELDİ

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Sarar fabrikasını ziyaret ederek kadın işçilerle bir araya geldi. Fabrika girişinde Sarar Group Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sabahattin Sarar ve Protokol Müdürü Alaattin Çoban tarafından karşılanan Bakan Göktaş, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Bakan Göktaş, kadın işçilerle birlikte yemek yedikten sonra sohbet etti.

Bakan Göktaş, daha sonra Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde şehit olan Sözleşmeli Er Muhammed Tunahan Evcin’in ailesine baş sağlığı ziyaretinde bulundu. Bakan Göktaş, şehit ailesiyle sohbet ederken, tüm şehitler için dua okundu. Buradan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne geçen Bakan Göktaş, İl Müdürü Orhan Bayrak’tan yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler alarak personelle toplantı yaptı.

Bakan Göktaş, Genç Emirdağlılar Platformu tarafından organize edilen ‘Büyük Emirdağlılar Buluşması’na katıldı. Programda Bakan Göktaş’ın yanı sıra Eskişehir Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hasan Basri Yalçın, AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nebi Hatipoğlu platform üyeleri yer aldı. Emirdağlıların, ülkesine, milletine, değerlerine olan bağlılığıyla her zaman gurur duyduğunu ifade Bakan Göktaş, “Ülkesini, milletini seven, devleti için gözünü kırpmadan mücadeleye atılan sizler. Emirdağlılar olarak da ülke sevdanız ve azminizle her zaman gururumuz oldunuz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 60’lara varan oranla Sayın Cumhurbaşkanımızı destekleyen her bir hemşehrime gönülden teşekkürlerimi iletiyorum. Bugün de 30 yıl önceki aynı aşk, aynı azim, aynı kararlılıkla 31 Mart yerel seçimlerinde AK kadrolar hizmetinize talip. İnanıyorum ki, 31 Mart’ta da tercihinizi hizmet ve eser siyasetinden yana yani AK Parti’den yana kullanacaksınız. Biliyorsunuz Emirdağ Eskişehir’e oldukça yakın. Her Emirdağlının bir şekilde Eskişehir’e yolu düşer. Eskişehir’de binlerce Emirdağlının yaşadığını biliyoruz. Hepimiz bu yüzden biraz da Eskişehirliyiz. Eskişehir’deki Emirdağlı hemşehrilerimin 31 Mart’ta tercihini hizmet siyasetinden yana kullanacağından eminim” dedi.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş