Bakan Göktaş: 12. Kalkınma Planımızda kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirledik

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’nde konuştu. Bakan Göktaş, Türkiye’de kadınlar, hayatın her alanında karar mekanizmalarında daha çok yer alıyor, daha fazla söz sahibi oluyor. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrulusunda hazırlanan 12. Kalkınma Planımızda, kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirledik dedi.

Bakan Göktaş: 12. Kalkınma Planımızda kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirledik
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, ‘Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınları Zirvesi’ne katıldı. Programa, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, iş, sanat ve spor dünyasından bir çok kişi katıldı. Şarkıcı Sinan Akçıl da 8 Mart Kadınlar Günü’ne özel yazdığı şarkıyı katılımcılara söyledi. Zirvenin kapanış konuşmasını Bakan Göktaş yaptı.

“ÜRETEN GÜÇLÜ KADINLARLA, GÜÇLÜ TÜRKİYE VİZYONUMUZU GERÇEKLEŞTİRECEĞİMİZE İNANIYORUM”

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Bakanlık olarak, ailenin ve toplumun refahı için emek sarf eden kadının haklarını koruyan bir anlayışla hareket ediyoruz. Kadının tüm hak ve fırsatlardan tam ve etkin şekilde yararlanması için yeni hizmet modelleri geliştiriyoruz. Ayrımcılık ve şiddete karşı, sıfır tolerans ilkesiyle mücadele ediyor, cam tavanları ve tüm engelleri bir bir aşıyoruz. Kadınlara, eğitim ve istihdam başta olmak üzere hayatlarının her anında destek oluyoruz. Bugün emekleri ve tecrübeleriyle ülkemizde ve dünyada büyük başarılar elde etmiş pek çok Türk kadını var. Hepsiyle gurur duyuyoruz. Alanında öncü olan kadınların her biri, her biriniz bizim için gurur kaynağısınız. Sizin hayalleriniz hepimizin gerçeği sizin başarılarınız hepimizin sevinci oluyor. Ulaştığınız başarılar kadar gösterdiğiniz gayret ve azimle de pek çok kadın, pek çok insan için ilham kaynağı oluyorsunuz. Eminim sizin başarı yolculuğunuz, gençlerimize de rehber oluyor. Sizler gibi kendisine ve ülkesine katma değer üreten güçlü kadınlarla, Güçlü Türkiye vizyonumuzu gerçekleştireceğimize yürekten inanıyorum” dedi.

“TÜRKİYE’DE KADINLAR, KARAR MEKANİZMALARINDA DAHA FAZLA SÖZ SAHİBİ OLUYOR”

Bakan Göktaş, “Türkiye olarak, özellikle son 22 yılda, kadınların siyasal, sosyal ve ekonomik hayatta daha etkin yer almaları için büyük atılımlar gerçekleştirdik. Kadınların hak ve özgürlüklerinin genişletilmesi ve refahının artırılmasında önemli kazanımlar elde ettik. Türkiye’de kadınlar, hayatın her alanında karar mekanizmalarında daha çok yer alıyor, daha fazla söz sahibi oluyor. Türkiye Yüzyılı hedeflerimiz doğrulusunda hazırlanan 12. Kalkınma Planımızda, kadınların geleceğine dair önemli hedefler belirledik. İki gün sonra açıklayacağımız Kadının Güçlenmesi Strateji Belgesi ve Eylem Planında ise kadınların toplumsal hayata katılımını artırmak için hedef ve uygulamalarımıza yer verdik. Türkiye’de, her geçen gün eğitim alan, meslek sahibi olan, yetkinlik düzeyini artıran kadınların sayısı hızla artıyor. Bugün, Türkiye’de üniversite eğitimine başlayan öğrencilerin %52’si kadın. Bununla birlikte bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik alanlarından mezun olanların sadece %33,8’inin kadın olduğunu biliyoruz. Geçtiğimiz yıl mühendislik, imalat ve inşaat alanında okuyan kız öğrenci oranı %31, tıp okuyan ise %51 olarak görüyoruz. Bakanlık olarak, ‘Türkiye’nin Mühendis Kızları’ Projemizle başarılı kız öğrencilerimize eğitim ve istihdam desteği sağlıyoruz. Bu projenin ikinci fazı için yürüttüğümüz çalışmalar devam ediyor. Benzer bir çalışmayı farklı alanlarda başarılı olan öğrencilerimize destek olmak için de yapacağız. Bunun yanı sıra ne eğitimde ne istihdamda olan kadınlar için ‘Geleceğini Kuran Genç Kadınlar Projesi’ni hayata geçirdik. Kadınların ekonomik hayata katılımlarına destek olmak amacıyla “Kadın Girişimcilerimiz ile Güçlü Yarınlara” programını başlattık. Bu programla, kadınların gelir getiren faaliyetlere katılımlarını kolaylaştırmayı ve istihdam olanaklarını artırarak kadınları güçlendirmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

“DÜNYANIN HER YERİNDE KADINLARIN VE ÇOCUKLARIN GÜVENLİ VE SAĞLIKLI BİR ORTAMDA YAŞAM HAKLARINI SAVUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, “Sadece Türkiye’de değil, dünyanın dört bir yanında yaşayan kadınların eşit ve adil bir hayata sahip olma hakkını savunuyoruz. Fakat ne yazık ki 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’nde İsrail’in durdurulamayan saldırılarına şahit oluyoruz. Bu vahşetten en çok kadınlar ve çocuklar etkileniyor. Filistin başta olmak üzere dünyanın her yerinde kadınların ve çocukların güvenli ve sağlıklı bir ortamda yaşam haklarını savunmaya devam edeceğiz. Dünyanın her neresinde olursa olsun mazlumun umudu, mağdurun sesi olmayı sürdüreceğiz. Güçlü Türkiye’nin Güçlü Kadınlarının ancak tüm tarafların etkili iş birliğiyle zirveye ulaşacağına yürekten inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş