Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den ortak basın toplantısı

Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg ortak basın toplantısı düzenledi.

Bakan Çavuşoğlu ve NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’den ortak basın toplantısı
Yayınlama: 16.02.2023
A+
A-

Bakan Çavuşoğlu’nun açıklamalarından satır başları:

– (İsveç ve Finlandiya (Bu iki ülke bazı adımlar attı. Bunu biz inkar etmedik. Fakat özellikle İsveç’in bu mutabakat zaptından kaynaklanan yükümlülüklerini tamamen yerine getirdi demek gerçekçi olmaz. İstediğimiz somut adımları henüz yeterince görmedik. İsveç’te kanun değişti ama PKK/YPG’nin faaliyetleri aynı şekilde devam ediyor. Sonuçta bu yasaları bizi sözde memnun etmek için çıkarmadılar. Bu yasaların gereğini yerine getirmek zorundalar. DEAŞ’ın propagandalarına izin vermiyorlarsa PKK’nın da vermemeleri gerekiyor. Türkiye’nin bu anlamdaki endişelerinin karşılanması gerekiyor.

– ABD Dışişleri Bakanı Blinken Pazar günü yola çıkarak bölgeye gelecekler, daha sonra Ankara’ya intikal edecekler, pazartesi sabah görüşmelerimizi gerçekleştireceğiz. İkili ilişkilerimizi görüşeceğiz, mutlaka İsveç ve Finlandiya’nın da üyelikleri gündeme gelecektir.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in açıklamalarından satır başları:

– (İsveç ve Finandiyanın üyelik süreci ile ilgili) Her iki ülkenin İsveç ve Finlandiya’nın başvurusunu onaylama zamanının geldiğini düşünüyorum. Her iki ülke de önemli adımlar attı. Silah ihracatı ile ilgili kısıtlamaları kaldırdılar. İsveç Anayasasını değiştiriyor. Onaylama zamanının geldiğine inanıyorum.

– Kuranı Kerim’in İsveç’te yakılmış olmasının Türkiye’de güçlü reaksiyonlar ortaya çıkardığını biliyorum. Kutsal kitabın yakılmasının utanç verici bir fiil olduğunu düşünüyorum. Müslümanların duygularını anlıyorum, bu fiili güçlü şekilde şiddetle kınadım.

sonbasin.com / DHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş