Ayhan Bilgen’e Demirtaş sorusu: O içerdeyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?

HDP’den istifa edip Türkiye’nin Sesi Partisi’ni kuran Ayhan Bilgen’e katıldığı kahvaltı programında “Bir dönem beraber yol yürüdüğünüz Selahattin Demirtaş hapisteyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?” sorusu yöneltildi. Bilgen bu soruya “Bizim normalimizle anormalimiz karışmış durumda. ‘Neden tutuklu değilsiniz?’ diye soruluyor. Oysa bir ülkede ‘Siyasetçiler neden tutuklu?’ diye sorulması lazım” yanıtını verdi.

Ayhan Bilgen’e Demirtaş sorusu: O içerdeyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?
Yayınlama: 17.12.2022
A+
A-

Türkiye’nin Sesi Partisi Genel Başkanı ve Eski Kars Belediye Başkanı Ayhan Bilgen, İstanbul Sancaktepe’de Sarıkamışlılar Derneği’nde düzenlenen kahvaltı programında vatandaşlarla bir araya geldi. Kısa bir açıklama yaptıktan sonra soru cevap kısmına geçen Bilgen’e yöneltilen en ilginç sorulardan biri “Bir dönem beraber yol yürüdüğünüz Selahattin Demirtaş hapisteyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?” oldu.

Ayhan Bilgen'e Demirtaş sorusu: O içerdeyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?

“SİYASETÇİLER NEDEN TUTUKLU?’ DİYE SORMAK LAZIM”

Bilgen bu soruya, “Normal olan seçilmiş belediye başkanının görevine devam etmesidir, normal olan milletvekilinin mecliste olmasıdır. Biz anormal miyiz? Bizim normalimizle anormalimiz karışmış durumda. ‘Neden tutuklu değilsiniz?’ diye soruluyor. Oysa bir ülkede ‘Siyasetçiler neden tutuklu?’ diye sorulması lazım. Biz soruyu tersinden sormak zorunda kalıyoruz. Çünkü sanki görevden almak, kayyum atamak normalmiş gibi bir şeye dönüştü. Ben asla kabul edilemeyecek bir şekilde fiziken katılmadığım bir toplantıda alındığı iddia edilen bir karardan dolayı iki kez alındım” yanıtını verdi.

Ayhan Bilgen'e Demirtaş sorusu: O içerdeyken siz nasıl oldu da serbest kaldınız?

“KİM SUÇ İŞLERSE İŞLESİN CEZASINI ÇEKER”

Bilgen açıklamalarını şöyle sürdürdü: “Bizimki Türkiye’de diğerleri ile kıyaslandığında anılmaya bile değmeyecek bir şey. Düşünün bu ülkede Kurtuluş Savaşı’nın yapıldığı yılların hemen arkasından siyasetçiler farklı siyasi tercihler yaptıkları için istiklal mahkemelerinde idam edildiler. Çok partili hayata geçtik, 27 Mayıs’ta başbakan ve iki bakan idam edildi. 12 Mart’ta aydınlar, gazeteciler tutuklandı. 12 Eylül’de binlerce insan cezaevlerinde işkenceye maruz kaldı. Böyle bir arka plandan gelmiş bir ülkeyiz. Gerçeğimiz bu. Bugün de halen cezaevinde benim de geçmişte siyaset yaptığım arkadaşlarım tutuklular” dedi.

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş