ARSEM’den araştırmacılara yönelik panel

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. FUAT ERDAL, KATILIMCILARA ÇEŞİTLİ HEDİYELER TAKDİM ETTİ.

ARSEM’den araştırmacılara yönelik panel
Yayınlama: 25.07.2023
A+
A-

Anadolu Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Sakarya Üniversitesi iş birliği ile gerçekleştirilen Araştırma Seminerleri (ARSEM) 2023 Yaz Dönemi Eğitimleri çerçevesinde “Uluslararası Saygın Hakemli Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri” paneli gerçekleştirildi.

Anadolu Üniversitesi İİBF Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen panele başta Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal olmak üzere Gulf University for Science and Technology (GUST) ve İbn Haldun Üniversitesi (İHU) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu, Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Güven, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İsmail Onur Baycan, çok sayıda öğretim elemanı ve öğrenci katılım gösterdi.

Rektör Erdal: “Bilimsel araştırma teknikleri bilimsel bir araştırmanın en önemli unsurlarından biri”

Panelin açılış konuşmasını gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal ARSEM’de emeği geçenlere teşekkür ederek konuşmasında şöyle konuştu:

“ARSEM seminerleri Anadolu Üniversitesi İİBF ev sahipliğinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından araştırmacıların katılım sağladığı bir seminerdir. Bilimsel araştırma teknikleri bilimsel bir araştırmanın en önemli unsurlarından birisidir. İyi bir yöntem altyapısına sahip araştırmacıların yazıları çok daha hızlı yayınlanıyor. Bu yöntem bilgisiyle üniversitemizde yüksek lisans ve doktora eğitimlerinde vermeye devam ediyoruz. Bu düşünceyle, Sakarya Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi ile araştırma seminerleri başlatmayı düşünmüştük. Hem kış hem de yaz dönemlerinde eğitimlerimizi sürdürüyoruz. Burada alacağınız derslerin hepiniz için faydalı, verimli ve başarılı olmasını diliyorum. Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu, ülkemiz adına gurur duyduğumuz araştırmacı hocalarımızdan bir tanesi. Kendisine katılımından dolayı ayrıca teşekkür ediyorum.”

Doç. Dr. Güven: “21 seminer gerçekleştirdik”

Panelin moderatörlüğünü yapan Sakarya Üniversitesi Fen Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Güven, şunları söyledi:

“Araştırma seminerlerimizin bu yıl dördüncüsünü düzenliyoruz. Rektör hocamızın da dediği gibi, Anadolu Üniversitesiyle başladık bu yolculuğa. 21 seminer gerçekleştirdik. Gerçekleşecek panelin tüm katılımcılara fayda sağlayacağına inanıyorum.”

Prof. Dr. Tatoğlu: “Elinizdeki çalışmaya inanmalısınız”

‘Uluslararası Saygın Hakemli Dergilerde Yayın Yapma Stratejileri’ başlıklı panelde çeşitli bilgiler aktaran İHU Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ekrem Tatoğlu konuşmasında şu sözlere yer verdi:

“Yayın yapmaya konu olacak; elinizde bir tez, bir araştırma veya proje olmalıdır. Bunun çıktılarını tüm dünyada yayınlamak istiyorsunuz. Bunun çeşitli yöntemleri var. Makale bunun en temel örneklerinden bir tanesi. Elinizdeki çalışmaya inanmalısınız. Bu bağlamda iyi bir literatür taraması yaparak, pek çok kaliteli yayınları incelerek ‘kaliteli çalışma’ hakkında bilgi toplamalısınız. Çalışmanıza güvenmeniz gerekiyor. Uluslararası alana çıktığınız zaman nerede yayınlanması konusunda iyi bir araştırma da yapmanız gerekiyor. Çalışmanızın ait olduğu yer doğru bir sahada olmalı. Çalışmanızı yazarken gösterdiğiniz referanslar, benzerlik oranları ve işini hakkıyla yapan editörler çok önemli.”

ARSEM’den araştırmacılara yönelik panel
ARSEM’den araştırmacılara yönelik panel
ARSEM’den araştırmacılara yönelik panel
sonbasin.com / İHA

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş