Apple daha yeni kurulmuştu: 1976 yılında Steve Jobs tarafından imzalanan çek, satışa çıktı

Apple’ın kurulduğu yılda Steve Jobs tarafından imzalanan çek, açık artırmayla satışa sunuldu. Açık artırmayla satışa sunan şirket, çekin 25 bin dolardan daha fazla bir değere sahip olduğunu belirtti.

Apple daha yeni kurulmuştu: 1976 yılında Steve Jobs tarafından imzalanan çek, satışa çıktı
Yayınlama: 04.05.2023
A+
A-

Steve jobs imzalı yarım asırlık çek satışa çıkarıldı. Çek, Apple’ın kurulduğu yıl olan 1976’da 175 dolar karşılığında yazılmış ve şu anda açık artırmada 16.000 doların üzerinde bir fiyata satışa çıkarılıyor.

DEĞERİ 25 BİN DOLAR OLARAK GÖRÜLÜYOR

Çek, 17 Nisan’da RR Auction aracılığıyla açık artırmaya çıkarıldı. Tekliflerin önümüzdeki hafta kapanacağı ve çek için şu an 16,500 dolar teklif verildiği belirtildi.

RR Auction’ın listesine göre, Wells Fargo çekinde Steve Jobs’un “steven jobs” olarak yazılmış imzası ve Palo Alto’daki 770 Welch Road adresi de yer alıyor.

Yazılan çekin tarihi, Jobs’un garajında faaliyet gösterirken imzalandığını gösteriyor. RR Auction çekin değerinin 25 bin doların üzerinde olduğunu tahmin ediyor.

RR Auction’ın başkan yardımcısı Bobby Livingston, Gizmodo’ya e-posta yoluyla yaptığı açıklamada, “Steve Jobs’un Apple’ın ilk danışmanlık firmalarını işe aldığı zamana ait, en yenilikçi ve etkili şirketlerin tarihinde önemli bir an olan, dikkat çekici ve kusursuz bir çek” dedi.

Apple daha yeni kurulmuştu: 1976 yılında Steve Jobs tarafından imzalanan çek, satışa çıktı

ÇEK KİME YAZILMIŞTI?

Jobs’un çeki, Apple Computer Company hesabından Palo Alto, California’da bir yönetim danışmanlığı firması olan Crampton, Remke & Miller, Incorporated’a yazılmıştı.

Danışmanlık firmasının diğer müşterileri arasında Xerox, Atari ve Memorex de bulunmaktadır. Dolayısıyla bu çek, Jobs ve kurucu ortaklarının şu anda bir teknoloji şirketini ayağa kaldırmaya çalışmalarının kanıtı olarak görülüyor.

HİÇ AÇILMAMIŞ İLK İPHONE, 63 BİN DOLARA SATILMIŞTI

Bu yılın başlarında açılmamış, birinci nesil bir iPhone, LCG Auctions tarafından açık artırmaya çıkarılmıştı. Telefon, yeni bir işe başladıktan sonra arkadaşlarından hediye olarak telefonu alan Karen Green’e aitti.

Green’in satın aldığı iPhone, 2007 yılında 599 dolara satılan 8 gigabaytlık birinci nesil kameralı bir iPhone’du. Ayrıca açık artırma sona erdiğinde açılmamış birinci nesil iPhone 63,356.40 dolara satılmıştı.

 

sonbasin.com / haber7

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş