Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş TRT KURDÎ canlı yayın konuğu oldu

Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş TRT KURDÎ canlı yayın konuğu oldu
Yayınlama: 17.07.2023
A+
A-

Akil Gençler genel Başkanı Ateş TRT KURDÎ canlı yayınında 15 Temmuz gecesi olanlar Çanakkale Savaşında olduğu gibiydi” dedi.

Akil Gençler Genel Başkanı Delil Ateş, Ak Parti Mardin Milletvekili Faruk Kılıç ve TRT KURDİ genel koordinatörü Kemal Gümüş ile birlikte TRT KURDÎ ‘de katıldığı 15 Temmuz özel yayınında çok önemli açıklamalarda bulundu.

Ateş, 15 Temmuz sürecinden önce FETÖ ‘nün 12 şubat 2012’de MİT başkanı Hakan Fidan’ı ifadeye çağırarak maskelerinin düştüğünü belirtti. 17-25 Aralık sürecinde ise kaset-montaj kumpaslarıyla yargı içindeki adamlarıyla darbe girişiminde bulunduğunu aktaran Ateş, konuşmasının devamında şunları söyledi;

“Bu süreçte dezenformasyon haberlerle algı oluşturmaya çalışmışlardır. Millettimiz bunlara inanmayarak 2014 seçimlerinde sandıkta gereken cevabı vermiştir. 15 Temmuz da ise tank ve uçaklarla milettin üzerine bomba ve top yağdırmışlardır. Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir televizyon programına bağlanarak halkı meydanlara çağırmasıyla darbe girişiminin seyri değişmiştir.

Halkımız Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla meydanlara inerek darbecilere gereken cevabı vermiştir. Meydanlara inen halkımız o gün canını düşünmedi. Meydanlarda bulunanların tek düşündüğü birşey vardı. O da vatanın bütünlüğüydü,bayraktı. 15 Temmuz gecesi meydanlar Çanakkale savaşındaki gibiydi.

Türk,Kürt,Arap,Alevi,Sünni ve ülkemizdeki tüm renkler meydanlarda işgalcilere geçit vermediler. 2002 AK Parti iktidarıyla güçlenen Türkiye karşında kirli planları devreye koyanlar FETÖ’yü sahaya sürmüşlerdir. Çanakkale de nasıl Seyyit Onbaşı düşmanın alnına mermiyi sıktıysa, Ömer Halisdemir’de cuntacıların alnına mermiyi sıkmıştır. Şehitlerimizi asla unutmayacağız.

Şehitlerimiz ve gazilerimizin bize bırakmış oldukları kahramanlık mirasına sonuna kadar sahip çıkacağız. Birlik ve beraberlik içerisinde ülkemize herdaim sahip çıkacağız.”

Kaynak: www.sonbasin.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş