AFAD’ın deprem bölgesinde vinç kiraladığı iddialarına peş peşe yalanlama: Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır

Depremlerde yıkılan binaların enkazının kaldırılması için AFAD’ın saatlik 10 bin lira vinç kiralama bedeli istediği iddialarına peş peşe yalanlama geldi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Vatandaşımıza ‘Sen evini yık’ diyen bir talimatımız da vatandaşımızdan böyle bir talebimiz de yok. Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir” dedi. AFAD ise, “Kurumumuzu zan altında bırakmaya dönük iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.” açıklamasını yaptı.

AFAD’ın deprem bölgesinde vinç kiraladığı iddialarına peş peşe yalanlama: Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır
Yayınlama: 13.03.2023
A+
A-

Merkez üssü Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde 11 ilde binlerce bina yerle bir oldu. Deprem bölgesinde enkaz kaldırma çalışmaları devam ederken, Afad‘la ilgili dikkat çeken bir iddia gündeme geldi.

“AFAD PARAYLA VİNÇ KİRALADI” İDDİASI

Afad‘ın enkaza dönen yapıların kaldırılması için vinç kiraladığı ailelerden saat başına 10 bin TL aldığı iddia edildi. İddialara peş peşe yalanlama geldi.

“BÖYLE BİR ŞEY OLMUŞSA BURADA İSTİSMAR VARDIR”

Malatya Afet Koordinasyon Merkezi’nde açıklamalarda bulunan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, iddiaların gerçeği yansıtmadığını belirtti. Bakan Soylu, “vatandaşımıza ‘Sen evini yık’ diyen bir talimatımız da vatandaşımızdan böyle bir talebimiz de yok. Böyle bir şey olmuşsa burada istismar vardır. Görevimiz bunun üzerine gitmektir.” dedi.

“İDDİALAR GERÇEĞİ YANSITMAMAKTADIR”

Yazılı açıklama yapan AFAD da iddiaları yalanladı. AFAD’ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bazı medya organlarında yer alan, AFAD’ın kontrolü altındaki vinçler için ailelerden para alınmasına göz yumulduğuna ilişkin kurumumuzu zan altında bırakmaya dönük iddialar gerçeği yansıtmamaktadır. Ülkemizin yaşamış olduğu felaketin ardından vatandaşlarımızın yaralarının sarılmaya çalışıldığı bir dönemde maalesef bir taraftan da dezenformasyon amaçlı yalanlarla mücadele etmek zorunda bırakılıyoruz.

“BEDELİ TARAFIMIZCA ÖDENİYOR”

11 ilimizin etkilendiği deprem sonrasında afet bölgelerinde toplam 272 bin 46 personel ve kamu ve özel sektörden toplam 18 bin 53 vinç, iş makinesi görev yapmıştır. Olağanüstü Hal Kanunu ile Afet Kanunu kapsamında, özel sektörden de ihtiyaç duyulan vinç, iş makinası, arazi aracı ve benzerleri bedeli tarafımızca ödenmek karşılığında görevlendirilmiştir.

“TAKİPÇİSİ OLUNACAK”

Buna rağmen, söz konusu haberdeki iddialarla ve olaylarla örtüşecek veya destekleyecek mahiyette bugüne kadar hiçbir şikayet, ihbar, duyum, bilgi veya belge, kurumumuza intikal etmiş değildir. Asrın felaketi sonrasında gerekli her türlü tedbir alınmasına rağmen insani ve ahlaki anlamda süreci istismar eden bir münferit durumun dahi tespit edilmesi halinde, gerekli yasal süreç anında başlatılarak takipçisi olunacaktır.”

Son 1 Saatte Meydana Gelen Artçı Sarsıntılar

sonbasin.com / haberler.com

REKLAM ALANI
Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.

betnis giriş
betnis
yakabet giriş